Fotografska razstava Gradnja

V Kulturnem domu v Radomljah je Foto, kino in video klub Mavrica v ponedeljek, 30. januarja 2017, odprl samostojno fotografsko razstavo Gradnja. V njej je Milan Jazbec z Vira s 55 barvnimi fotografijami predstavil gradnjo plinovoda od Trojan do Vodic. Fotograf se je tokrat odločil za dokumentarni pristop, ki sledi prostorski črti od vzhoda na zahod, v nekaterih posnetkih pa z istih stojnih točk primerja pokrajino med gradnjo in po njej, ko so buldožerske in bagrske rane že zaceljene.

Odprtje je spremljal zanimiv, prijeten, raznovrsten in vsebinsko bogat kulturni program. V uvodu je avtor s helikopterskim posnetkom predstavil traso plinovoda. V kulturnem programu sta nastopili pianistki Pia in Manca Drgan iz Mengša. V intervjuju pa je Milan Jazbec opisal gradnjo, povedal obilo zanimivosti, predstavil načrtovalce in izvajalce, orisal slovensko plinovodno omrežje in odgovarjal na vprašanja obiskovalcev. Obiskovalce je zanimalo od kod prihaja plin, kje in kako se uporablja, kako se varijo cevi, kako se usklajuje delo z arheologi, ki so ob gradnji našli veliko ostankov iz rimske in celo predrimske dobe. 

Avtor se je glasbenicama za nastop zahvalil s knjižnim darilom.

Pričujoča razstava, v kateri sta združena služba in ljubezen do fotografiranja, je že 4. avtorjeva samostojna razstava. Uspešno se predstavlja tudi na klubskih in medklubskih razstavah.

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Igor Lipovšek
Tagi