Družina Popelar v objektiv ujela lepoto prostranih polj sivke v Provansi

Družina Popelar – Janez, Katarina, Ožbej, Jakob, Mojca in Lojze se je lani poleti opremljena s fotoaparati in telefoni odpravila za teden dni v Francijo, natančneje v Provanso, med prostrana polja sivke. Neskončna slikovita polja so jih očarala, tako kot pokrajina in skladno urejene kamnite vasice. In s to lepoto so pričarali tudi vzdušje številnim obiskovalcem, ki so prišli na odprtje razstave.

V Kulturnem domu Radomlje so v ponedeljek, 15. januarja 2024, odprli razstavo družine Popelar. Kar petinštirideset fotografij krasi Kodrovo dvorano in spodnji razstavni prostor kulturnega doma. Stene galerije so bogato založene s fotografijami potepanja po Provansi družine Popelar.

Otvoritve razstave se je udeležilo veliko število obiskovalcev in članov FKVK Mavrica iz Radomelj. Poleg obiskovalcev so se udeležili odprtja razstave tudi gostji, Sonja Jerman, predsednica Sveta Krajevne skupnosti Radomlje in Klavdija Gregorin Štiftar, vodja JSKD OI Domžale.

Nekaj uvodnih misli je povedala Binca Lomšek, vodja foto sekcije FKVK Mavrica Radomlje.

Družina Popelar se že vrsto let ukvarja s fotografiranjem. Že mnoga leta so tudi člani FKVK Mavrice, tokratna razstava pa je bila družinska. Starša sta namreč že velikokrat razstavljala med drugim tudi v Kamniku, Knjižnici Domžale, v Ljubljanski banki v Polju v Ljubljani, gasilskem domu v Homcu, v Zavodu Svetega Stanislava v Šentvidu in še marsikje.

Na državnih in mednarodnih fotografskih razstavah so prejeli vrsto priznanj in nagrad. Starša Mojca in Lojze sta pridobila naziv Fotograf amater prvega razreda Fotografske zveze Slovenije. Po govoru Bince Lomšek, je mlada fotografinja in članica FKVK Mavrica Radomlje, Anja Kosmač v video projekciji prikazala še ostale fotografije, ki niso na razstavi.

Seveda so se na odprtju razstave dotaknili tudi uspešnih članic in članov FKVK Mavrica, ki so lani prejeli veliko nagrad na različnih razstavah po Sloveniji in tujini.

Ob koncu je razstavo uradno odprla Sonja Jerman, predsednica Sveta krajevne skupnosti Radomlje.

Razstava bo na ogled do 5. februarja 2024. Več pa v priloženem video posnetku zgoraj.

Vsem iskrene čestitke za odličen dar fotografiranja.

Avtor: Miro Pivar, Foto in video: Miro Pivar

Tagi