Domžale skozi krajevne skupnosti

Včeraj smo v Knjižnici Domžale odprli razstavo fotografij z občinskega koledarja 2021 z naslovom »Domžale skozi krajevne skupnosti«. Mlada avtorja fotografij Maximillian Verderber in Jure Gubanc iz WakeUp Creation sta dobila nalogo, da raziščeta krajevne skupnosti v naši občini in jih predstavita skozi svoje oči. Pripravila sta vrsto čudovitih fotografij, ki Domžale prikazujejo v vsej svoji lepoti in toplini. Fotografije smo uvrstili v občinski koledar za leto 2021.

»Fotografije prikazujejo naše do sedaj že poznane kraje s povsem druge perspektive. Tako kot večkrat radi poudarimo imamo veliko lepih zelenih oaz v naši občini, kamor se lahko zatečemo na sproščanje v naravo in izvajamo vrsto drugih aktivnosti«, je ob odprtju v uvodnem nagovoru spomnila podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec. Odprtju se je pridružila tudi direktorica Knjižnice Domžale, Barbara Zupanc Oberwalder in pohvalila idejo o občinskem koledarju in oba avtorja ter sodelujoče za tako lep prikaz naše lokalne skupnosti. Poudarila je tudi, da bo razstava zelo zanimiva predvsem četrtošolcem saj v tem obdobju največ pozornosti namenjajo raziskovanju svoje lokalne skupnosti.

Fotografska razstava trinajstih čudovitih fotografij, ki je posvečena prazniku občine, bo na ogled vse do 24. aprila 2021 v Knjižnici Domžale.

Občina Domžale, Urad župana; Foto: Vido Repanšek

Tagi