“Dih pomladi” v Kava baru JM Maja

V prostorih Kava bar Maja v Domžalah, je 1. marca 2019, potekalo odprtje razstave likovnih del treh ustvarjalk iz Mengša: Dari Korošec, Irene Gorenc in Helene Testen, z naslovom »DIH POMLADI«.

S postavitvijo slik so v že tako prijeten ambient lokala prinesle svežino pomladi z motivi rož v akrilni, akvarelni in kolaž tehniki. Irena je goste in obiskovalce nagovorila s kratko predstavitvijo ustvarjalk ter njihovih likovnih in drugih unikatnih izdelkov. Helena je predstavila svojo pesem z naslovom DIH, ki zaznamuje vse tri ustvarjalke. Vse avtorice so se predstavile in opisale svoje delo. Prikazana likovna dela so le delni presek bogatega ustvarjanja posameznice, ki vsaka s svojim prepoznavnim likovnim slogom dopolni in zaokroži razstavo.

Poleg likovnih del, so se ustvarjalke predstavile z ročnimi in unikatnimi izdelki. Dari Korošec je predstavila svoje čudovite pletene in kvačkane izdelke iz volne in bombaža. Irena Gorenc je razstavo obogatila z modnim kvačkanim nakitom in z reliefnimi znamenji. Helena Testen je asortimentu dodala prekrasne unikatne voščilnice s kaligrafsko pisavo. Za piko na “i” pa je predstavila tudi uporabne domače izdelke iz svojega vrta v poslikanih stekleničkah s slovenskimi motivi.

Navdihujoč je tudi ambient  samega Kava bar-a Maja. Poleg lično narejene stene iz drv in udobnih retro naslonjačev, nas očarajo tudi kamin, ki prostor napolni s toplino. Prijetno vzdušje so gostiteljice dopolnile z odličnimi domačimi slaščicami.

Navdih in ideje vse tri ustvarjalke črpajo iz narave, ki je prava zakladnica, če jo znamo videti in spoštovati. Prisrčno se zahvaljujemo ga. Maji, lastnici lokala in krasni gostiteljici, ki nam je omogočila ta lep dogodek.

Razstava bo na ogled do 30. aprila 2019. Lepo vabljeni!

Tekst in foto: Ustvarjanje DIH

Tagi