“Ali me nočete, ker sem kritična”, Risbe Vesne Bukovec

V Galeriji Domžale je v četrtek 11. aprila 2013, potekalo odprtje razstave Vesne Bukovec »Risbe«, kjer je na ogled triindevedeset risb iz šestih ciklov, ki so nastale v zadnjih šestih letih.  Razstavo je odprl direktor Kulturnega doma Franca Bernika Milan Marinič, umetnico in njeno delo pa je predstavil kurator razstave Vasja Nagy.

Vesna Bukovec je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Kot samostojna avtorica in v okviru umetniške skupine Kolektiva (z Metko Zupančič in Lado Cerar) se je predstavila na številnih razstavah v domačem in mednarodnem prostoru. Ustvarja v različnih medijih (risba, video, fotografija, instalacija) in z različnimi postopki (raziskava, apropriacija, participacija, itd), pri čemer kot umetniško strategijo pogosto uporabi ironijo.

Motive za razstavljene risbe, je avtorica izbrala iz medijskega sveta; interneta, televizije in priljubljenih revijah. Z njimi pa obravnava predvsem teme, ki se nanašajo na potrošniško družbo hipnega zadovoljstva in nekatere frustracije, ki jih življenje v takšni družbi povzroča v posamezniku.
Risbe Vesne Bukovec so polne humorja a hkrati realno trpke. So svojevrstne karikature, ki z vključevanjem besedil, včasih spominjajo na strip. Pisani jezik pa je vedno angleški.

Razstava bo odprta do 27. aprila 2013.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi