365 dni praznovanj

V Knjižnici Domžale je v sredo, 30. septembra 2015, potekalo odprtje razstave učencev OŠ Rodica, ki so s pomočjo učiteljic kar nekaj tednov lepili in pisali velike plakate za razstavo, kateri so dali pomenljivi naslov »365 dni praznovanj«.

Razstava obsega vse pomembne praznike od dneva državnosti, Gregorjevega, Valentinovega, Dneva žena, Miklavževanja in mnoge druge. V knjižnem prostoru so učenci od prvega pa do petega razreda pripravili tudi izredno lepo proslavo, skozi katero se je vlekla rdeča nit praznovanj.

Napovedovalca proslave, Neža Pogačar in David Aljoša Pavlin sta obiskovalce razstave najprej lepo pozdravila, nato pa povabila pomočnico ravnateljice OŠ Rodica, Anico Černe Ivkovič, da je spregovorila nekaj besed o sami razstavi. Sledil je nastop učencev, ki so obiskovalce popeljali skozi praznike, ki so pomembni posameznikom, kot so rojstni dnevi, godovi, prvi šolski dnevi, krsti, poroke, ali pa prazniki, ki so pomembni za vse ljudi. Rajalna skupina je zaplesala venček narodnih, nato pa je Lena Oberwalder Zupanc deklamirala pesmico o praznikih. Učiteljica Ana Gale je svoje učence iz 4. B lepo naučila lep zimski običaj, – koledovanje. Otroški pevski zbor je pod mentorstvom Eme Cerar zapel pesem o praznovanju prihoda pomladi – Gregorjevanje. Učenci 2. razreda so obiskovalce navdušili z različnimi instrumentnimi zvoki, učenci 3. razredov pa so pripravili dramsko igrico o praznovanju dneva žena. Domen Bergant je zaigral in zapel pesmico Mi se imamo radi, učenci 5. razreda pa so pripravili igrico ofiranje. Dvojčici Živa in Brina Markič sta raztegnili mehova in zaigrali pesmico za rojstni dan. Ob koncu se je učiteljica likovne umetnosti na OŠ Rodica, Katarina Škofic zahvalila vsem nastopajočim ter obiskovalce povabila na ogled razstave.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi