110 let knjižničarstva na Domžalskem

V četrtek 23. oktobra 2014, so v Knjižnici Domžale potekale prireditve, ki so bile razpotegnjene čez ves dan, saj so ravno na ta dan praznovali 110 let knjižničarstva na Domžalskem. Ob tej priložnosti so pripravili vrsto dejavnosti in dogodkov, lahko pa smo si ogledali tudi pregledno razstavo o zgodovini knjižničarstva na Domžalskem. Pa smo si vodeno razstavo v knjižnici Domžale tudi ogledali.

Najprej je obiskovalce vodenega ogleda pozdravila direktorica knjižnice Domžale mag. Barbara Zupanc Oberwalder, zatem pa smo si v sobi, kjer ob večerih gostijo razne goste, ogledali film o občini Domžale z naslovom »Na rečnem bregu spletena prihodnost«. Film in razstavo si je skupaj z nami ogledal tudi prejšnji direktor knjižnice Domžale, Marjan Gujtman, ki je direktoval od leta 1995 do 2007.

Po filmu nas je direktorica povabila v knjižni prostor, kjer nas je pričakala razstava, ki jo je pripravila Urška Justin ob pomoči več sodelavcev. Tako smo se pod vodstvom Stanke Zanoškar podali po poteh starih fotografij na lepo oblikovanih in postavljenih plakatih v enote Knjižnice Domžale: Trzin, Mengeš in Moravče, ogledali smo si tudi kako deluje potujoča knjižnica Bibliobus.

Res lepa razstava, ki je postavljena in pripravljena tako, da si jo lahko ogledate tudi brez voditeljice, saj je na plakatih vse navedeno v sliki in besedi.

Dogodki ob 110 letnici knjižničarstva na Domžalskem so se odvijali čez ves dan, tako da so imeli od dneva veliko odrasli, mladina in otroci.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi