Razstava adventnih venčkov in novoletnih okraskov v Cvetličarni Slovnik v Ihanu

V Cvetličarni Slovnik v Ihanu so v soboto, 21. novembra 2015, postavili že tradicionalno novoletno razstavo adventnih venčkov in novoletnih okraskov. Tako se v notranjem in zunanjem prostoru cvetličarne bohoti več kot 300 izdelkov in prav vsak je popolnoma unikaten.

"Vsako leto vam predstavimo nove trende in možnosti okrasitve prostora, ter vas pogrejemo s kuhanim vinom ali čajem", je dejala "Ditka", kot pravijo Ljuditi Slovnik. Pridružil se je tudi njen mož Boštjan ter hčerka, ki je obiskovalcem razstave pridno delila čaj in kuhančka. 

"S strankami želiva deliti lepe stvari, zaradi katerih nas obiščejo, z njimi se rada pošaliva in nasmejiva. Tam pa sva tudi takrat, ko jim je hudo, ko so besede preprosto odveč in lahko samo stisk roke in sožalje povesta največ …" sta dodala oba.

Prvega novembra so Ljudita, Boštjan in pomočnica Tadeja zavihali rokave in do razstave naredili preko tristo unikatnih adventnih venčkov in novoletnih okraskov. Na vprašanje, če so ob tolikem delu v cvetličarni ter ob delu unikatnih okraskov imeli kaj časa za spanec, je Ljudita dejala, da je resda razstava zahtevala mnogo truda in dela, kar pa je uigran trio uspešno premagal, tako da je tudi spanca bilo dovolj.

"Pridite, da poklepetamo ob čaju ali kuhanem vinu ter kakšno rečemo k prihajajočim Adventnim in Novoletnim praznikom", sta povabila lastnika cvetličarne Slovnik. Obložene kruhke, pecivo, čaj in kuhančka so obiskovalcem razstave delili tudi v soboto prvega dne razstave, saj je dež, pomešan z prvimi snežinkami lepo namakal presušeno zemljo, hlad pa je tudi rezal v roke in lica.

Cvetličarna Slovnik je družinsko podjetje, ki se nahaja v Ihanu pri Domžalah in nas s svojo bogato ponudbo razveseljuje že več kot 25 let, kar dokazujejo tudi udeležbe na državnih tekmovanjih iz floristike, kjer dosegajo vidne rezultate. Njihova ponudba obsega poročno in novoletno dekoracijo, žalne aranžmaje, ki vam jih po želji tudi brezplačno dostavijo do 30km, šopke, nasade cvetja, polepšajo vam poslovne prostore in razveseljujejo vaše bližnje tako s cvetjem in dekoracijami, kot tudi z darilnimi boni. Pohvalijo se lahko tudi s svojo proizvodnjo balkonskega cvetja in enoletnic. Pri njih dobite tudi veliko izbiro zelenjavnih sadik in dišavnic za vaš vrt. Strankam so se vedno pripravljeni posvetiti in jim svetovati.

"Od prvotnih 20 kvadratov lokala, ki sva ga z možem v začetku naredila, sva ga razširila na 40 kvadratov. Marsikaj se je od takrat spremenilo, le midva z možem postajava starejša, a še vedno z željo, da sva prijazna, ustrežljiva in vedno pozitivno naravnana, pa tudi babica in dedek sva že ratala", je dejala Ditka.

Časi se neusmiljeno spreminjajo. Včasih so gospodinje ob sobotnih pospravljanjih stanovanja prišle po sveže šopke za na mizo. Vsa darila in rože so se zavijala, ljudje so imeli več časa in bolj pozorni so bili drug do drugega. Zato naša razstavljavca adventnih in novoletnih okraskov ugotavljata, da se je mnogo ljudi navzelo slabih potrošniških razvad. V cvetličarni pa še vedno vztrajajo v družinski cvetličarni, kjer je stranka še vedno človek. Ljudje pozabljajo, da cvetje ni le nepotreben okras doma, pač pa je v cvetju polno simbolike, saj na pomlad nakazujejo prebujanje narave, novega upanja in življenja, tako da se s cvetjem prinese v domove del narave. Na balkonih in terasah preko poletja obilo cvetijo v različnih barvah in v različnih velikostih, ko pa pride jesen, tudi cvetje spomni ljudi, da se je potrebno pripraviti na zimo. Še pred koledarsko zimo pa vsako leto v cvetličarni Slovnik pripravijo veliko razstavo z unikatnimi adventnimi venčki in novoletnimi dekoracijami. Tako so nas letos, že šestič zapovrstjo pričakali na njihovem dvorišču in parkirišču s sladicami, obloženimi kruhki, čajem in kuhančkom ter s preko tristo unikatnimi razstavljenimi adventnimi venčki in novoletnimi okraski.

  

Ljudita in Boštjan sta zaključila z besedami: "Ostajava zvesta naši cvetličarni, svojemu poklicu, ki je za naju poslanstvo, seveda pa tudi svojemu kraju Ihanu. Komaj čakava vaš obisk, in vedno se bova potrudila, da boste zadovoljni zapustili našo cvetličarno. Ob tem pa vsem Ihankam in Ihancem kakor tudi vsem ostalim voščiva srečno, zdravo in zadovoljno novo leto 2016. Naj bo v njem obilje cvetja, kjer koli že boste."

Razstava bo odprta tudi jutri v nedeljo, 22. novembra 2015, od 10. do 19. ure.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi