Ženski pevski zbor Moj spev pesem in glasbo delil na odprti vaji v Grobljah

Ker je bilo letošnje leto bilo precej skopo z vajami, pevke pevskega Ženskega pevskega zbora Moj spev vadijo tudi v juniju, ko so običajno že zaključile pevsko sezono. Ker pa so želele pesem in glasbo deliti tudi z občani in naključnimi mimoidočimi sprehajalci, so po družbenem omrežju povabili na njihovo odprto vajo na prostem. Tako je pod mladim lipovim drevoredom v Grobljah zadonela prijetna glasba iz grl mladih deklet pod taktirko zborovodkinje Nataše Banko ter spremljevalca na klaviaturah in kitari Petra Pogačarja.

Pevke Ženskega pevskega zbora Moj spev so prepevale v ponedeljek zvečer, 7. junija 2021, ko je za marsikoga čas rezerviran za sprehod pod mladim lipovim drevoredom od železniške postaje Rodica do Kulturnega doma Groblje, mimo cerkve sv. Mohorja in Fortunata v Grobljah in naprej skozi več sto let star lipov drevored do mengeškega polja. Prišlo je kar nekaj vaščanov in tudi marsikateri naključni mimoidoči sprehajalec je zaradi petja naredil kratek postanek pred kulturnim domom, kjer so Spevčice prepevale samo za njih. Tako so pevke popestrile poletni večer naključnim mimoidočim in vaščanom, ki so jih prišli poslušat.

Ženski pevski zbor Moj spev deluje v okviru Kulturnega društva Groblje. Njihov repertoar obsega tako slovensko in tujo ljudsko ter umetno glasbo kot tudi črnsko duhovno in popularno glasbo. Z veseljem se odzovejo tudi vabilu in zapojejo na različnih nastopih. Začetki zbora segajo v januar 2006, od takrat pa se lahko pohvalijo z nastopi na različnih lokalnih prireditvah, poročnih slovesnostih, vsakoletnih območnih revijah, regijskih tekmovanjih ter s številnimi delnimi in samostojnimi koncerti. Njihov repertoar obsega tako slovensko in tujo ljudsko ter umetno glasbo kot tudi črnsko duhovno in popularno glasbo. Zbor se je leta 2013 preobrazil iz dekliškega v ženski pevski zbor Moj spev. Od ustanovitve do jeseni 2019 je zbor vodil Peter Pogačar, z oktobrom 2019 pa je zborovodkinja zbora Nataša Banko.

Z veseljem se odzovejo vabilu in zapojemo na različnih nastopih, s petjem pa vam lahko polepšajo tudi poročno slovesnost.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi