Zaključni koncert Glasbene šole Domžale, Oddelka Brdo pri Lukovici

Ob igranju na glasbila in petju, v tem čudovitem ustvarjanju, glasba učence usmerja v spoznavanje sveta glasbe, spodbuja razvoj glasbenega posluha, razvija glasbene sposobnosti, spretnosti in znanja. Tako so zazveneli instrumenti s tipkami – (klavir in harmonika), pihala, trobila in tolkala – (klarinet, tuba, trobenta, flavta, bobni, ksilofon, triangel), godala in brenkala – (violina, citre, kitara) ter petje, ki so pobožali dušo in srce staršev otrok, ki so prisostvovali zaključnemu koncertu Glasbene šole Domžale, Oddelka Brdo pri Lukovici. Učenci glasbene šole so se zavzeto učili, ob zaključku šolskega leta pa so se predstavili in prikazali, kar so se v tem šolskem letu naučili.

Zaključni koncert Glasbene šole Domžale, Oddelka Brdo je potekal v četrtek, 1. junija 2023, v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici. Pri petju in igranju na nekatere instrumente sta učence na klavirju spremljala Neža Zupan in Tomaž Pirnat, ki je pripravil tudi organizacijo koncerta. Prireditev sta povezovali Ela Lebar in Lili Meglič. Mladi glasbeniki iz Črnega grabna se iz tedna v teden pridno učijo ob pomoči številnih učiteljev, ki delujejo na Glasbeni šoli Domžale, Oddelek Brdo, kjer je ravnateljica Andreja Humar. Biti učitelj instrumenta v glasbeni šoli je vrhunska služba, kjer delajo z otroki in glasbo ter s tem svojim učencem dajo nekaj lepega za življenje.

Točke ob zaključnem koncertu učencev so pripravili številni mentorji, ki so svoje učence učili igranja na različne instrumente in tudi petja. Učence so za nastop pripravili Jakob Saje, Urška Urbanija Žun, Luka Einfalt, Daniel Savnik, Tomaž Smole, Neli Zidar Kos, Tomaž Pirnat, Katarina Kukovič, Neža Prešeren, Laura Medved Šemrov in Ana Novak. Po posameznih in skupinskih nastopih so skupaj nekaj skladb zaigrali učenci pihalnega orkestra oddelka Brdo pri Lukovici, ob koncu pa še razširjeni pihalni orkester, kjer so se trenutnim učencem pridružili »glasbeni stari mački«, ki so pred časom obiskovali glasbeno šolo, sedaj pa nadaljujejo na višjih in visokih glasbenih šolah.

S zaključnim koncertom se bodo učenci za nekaj tednov podali na nove dogodivščine, ki jih prinese poletje, vmes bodo malo pobožali instrumente. V jeseni pa s polnim zagonom v nov notni zapis in učenj novih skladb.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi