Zaključna prireditev Športne bralne značke z Brigito Langerholc

V Knjižnici Domžale so lani ob Evropskem tednu športa, ki poteka vsako leto od 23. do 30. septembra, pričeli s tretjo sezono Športne bralne značke. Branje, telesna aktivnost in pisanje so trije stebri uspešnega boja proti stresu, tesnobi, depresiji in drugim težavam. Na zaključno prireditev so letos povabili Brigito Langerholc, nekdanjo izjemno atletinjo, uspešno olimpijko ter nosilko številnih državnih rekordov. Danes je mentorica mentalnih in dihalnih tehnik, inštruktorica Jose Silva UltraMind ESP metode ter Sophia Leadership coach.

V četrtek, 11. maja 2023, je v prostorih Knjižnice Domžale potekala zaključna prireditev »Športne bralne značke«. Tadeja Rode Teran iz Knjižnice Domžale je v uvodu pozdravila bralce športne bralne značke ter gostjo Brigito Langerholc, nekdanjo izjemno atletinjo, uspešno olimpijko ter nosilko številnih državnih rekordov, ki je na prireditvi predstavila svojo knjigo Do cilja in naprej in udeležencem podala marsikatero skrivnost iz svojega otroštva in nadaljnjega življenja.

Tadeja Rode Teran je povedala, da so zaključili še eno sezono športne bralne značke, ki so jo začeli izvajati v letu 2020 ob evropskem tednu športa. Ta poteka vsako leto od 23. – 30. septembra in je namenjen spodbujanju športa in vseživljenjske telesne dejavnosti. Knjižnica Domžale pa je k temu priključila še branje, saj je knjiga najboljši motivator za premagovanje stresa tako pri športu kot tudi v življenju. Letošnjo sezono je športno bralno značko končalo 33 bralcev. Za vse so pripravili priznanje in nagrade, ki sta jih z gostjo podelili po koncu predavanja. Že drugo leto sladke nagrade priskrbi podjetje SWY brand iz Kopra. Podelili sta tudi glavno nagrado, ki jo je tudi letos prispeval KINVITAL, kineziološki vadbni center iz Domžal.

V nadaljevanju je na srečanju Brigita Langerholc predstavila knjigo Do cilja in naprej, v kateri opisuje osebno zgodbo, ki navdihuje in spreminja življenja, tako kot to počnejo knjige, ki jih preberemo in telesna aktivnost, s katero si naberemo moči za spopadanje z vsakodnevnimi izzivi. S knjigo želi bralcem med drugim pokazati, da se v vsakem od nas skriva brezmejna moč za premike vseh vrst. Brigita Langerholc iskreno opiše in tako razkrije marsikomu še nepoznane trenutke svojega življenja. Kako se je odločila biti zdrava in kako jo je zaznamovalo izjemno četrto mesto na olimpijskih igrah v Sydneyju in divji procesi, ki so sledili … Na predavanju je predstavila svoje ugotovitve o športu. Spregovorila je o poti, ki jo je prehodila, da se je iz bolehne deklice, ki je prve tri leta svojega življenja prebila v bolnišnici, izoblikovala v vrhunsko športnico. Spregovorila je tudi o procesu, ki jo je vodil do coachinje z dragocenimi znanji. Govorila pa je tudi o delfinih, depresiji, življenju, ajuaski in ljubezni, ki je bilo glavno vodilo pisanja knjige “Do cilja in naprej“, ki jo je napisal Jure Aleksič.

»Morala sem se sesuti kot vreča bolečih mišic, da sem se postavila zase in dojela, da sem zdrava. Zdaj grem z ljubeznijo DO CILJA IN NAPREJ.« (Odlomek iz knjige Do cilja in naprej). Vsekakor si je prizadevala, da je obiskovalcem predavanja ponudi navodila, kako naj odprejo srca. Marsikdo je lahko v njeni zgodbi prepoznal tudi delček svoje zgodbe in tako pridobil navdih, idejo, zamisel ali samo kakšen svetel korak, kako naprej v soočanju z mnogimi izzivi.

Brigita Langerholc je doživela številne zgodbe in srčno verjame, da je super, če jih lahko človek deli naprej, za kar je tudi izjemno hvaležna. Če bi se danes ozrla nazaj bi Brigiti, kakšna je bila nekoč, vsekakor položila na srce, naj se ne obremenjuje v tolikšni meri za vsako malenkost. Sprva na stezi, nato v življenju, kajti Life is beautiful.

V nadaljevanju je spregovorila tudi o tem, kako jo je tako preplavil UltraMind, da je postala kar inštruktorica te metode. UltraMind jo je naučil uporabljati in izkoriščati sposobnosti, ki nam jih je dal Bog, a jih prej ni uporabljala v celoti. Odprl ji je psihične in čutne zaznave, njeno največjo željo, da bi lahko zaznavala, brala polje in podobno, ter se še bolj povezala z višjo inteligenco in dobivala odgovore znotraj sebe. To je bila njena največja želja, odkar je sodelovala s Chrisom v Los Angelesu in kasneje z Marjanom Ogorevcem v Sloveniji. Med delom z njenim karmičnim čarovnikom je občutila, kaj se dogaja v telesu njenega ljubljenčka ali njenih bližnjih in sodelavcev. To je neprecenljivo, intuitivno védenje. Vstopala je v svet zakonitosti, ki delujejo na planetu Zemlja, spoznavala je zakon privlačnosti, pojme, kot sta dualnost in karma. Spoznavanje se je kasneje še poglobilo pri bioterapevtu Marjanu Ogorevcu. Pri njem je nadgradila vse te osnove, ki so se ji začele odpirati med študijem v Ameriki, Marjan Ogorevc je mojstrsko ozaveščal in odstranjeval njene energijske blokade, čistila sta čakre, čistila njen strah, pošiljal je podporno energijo njenemu uničenemu telesu, kadar je morala zdržati in kot pravi Brigita Langerholc, je to bilo najbolj top, saj se je tako hitro regenerirala, da je bilo preprosto neverjetno.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi