Vokalna skupina Bird-land tokrat prepevala v Krašnji

Številne prireditve naredijo december zanimivejši in prijetnejši, še posebej, če se jih udeležimo. V tem mesecu je tudi kar nekaj prireditev, na katerih nastopajo zbori ali vokalne skupine. Tako je bilo v Krašnji, saj je v tamkajšnjem Društvenem domu v nedeljo, 17. decembra 2023, nastopila Vokalna skupina Bird-land.

Skupina, ki deluje od leta 2015, nastala je pa meseca julija tega leta na plaži v Bohinju. Ustanovljeni Jazz zbor, v katerem so na začetku prostovoljno sodelovali umetniški vodja skupine Bojan Zelič, ki se že vse življenje ukvarja z glasbo, njegov sin in družinski prijateljici, se je do sedaj številčno in glasovno okrepil. Čeprav so dejali, da so v Krašnjo prišli v okrnjeni sestavi, saj je nekaj solistov in pevcev ostalo zaradi bolezni doma, se ni pri izvedbah pesmi nič poznalo.

Skupina zveni podobno kot  Perpetuum Jazzile in ji je ravno zato prav prijetno prisluhniti. Tokrat so nam poleg slovenskih narodnih zapeli še zimzelene popevke, kamor zagotovo sodita Maja z biseri in Brez besed. Slovesni maši z deli Kyrie, Gloria, Santctus -Benedictus ter Agnus Dei smo prisluhnili v popolni tišini ter se tako popolnoma predali poslušanju njihove priredbe, ki je zanimiva in kar vabi k zbranem poslušanju.

Večer popestren tudi z dodatkom, ki smo si ga zaslužili z aplavzi, bo mogoče v prihodnjem letu doživel nadaljevanje. Pustimo se presenetiti, saj se bodo kot so dejali člani Vokalne skupine Bird-land, radi odzvali povabilu organizatorjev KUD Fran Maselj Podlibarski.

V imenu KUD Fran Maselj Podlimbarski je nastopajoče pozdravila in se jim zahvalila za tokratni pevski večer Mojca Avbelj Korošec.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi