V ŽIVO s Homca: slavnostni koncert Slovenskega okteta

22. Gostičevi dnevi

Kulturno društvo Jože Gostič Homec in Župnija Homec lepo vabita na letošnje 22. Gostičeve dneve, ki bodo potekali v nekoliko spremenjeni obliki, saj so se spomladi odločili, da slavnostni koncert prestavijo v jesensko obdobje in ga po več kot dveh desetletjih znova izvedejo v domači cerkvi na Homcu.

V začetku marca so zaradi zaostrenih razmer uspeli speljati le spominsko sveto mašo za Jožeta Gostiča, ki jo je daroval mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl, s petjem pa jo je spremljal moški pevski zbor Prvega slovenskega pevskega društva Lira iz Kamnika, pod vodstvom zborovodje prof. dr. Andreja Missona.

Slavnostni koncert bo potekal v nedeljo, 16. oktobra 2022, ob 18. uri v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu, počastili bodo tudi pomemben jubilej, saj letos mineva 300 let od začetka gradnje cerkve. V goste so povabili Slovenski oktet, reprezentativni slovenski moški vokalni ansambel, ki v letošnjem letu praznuje 70-letnico delovanja. Člani okteta so se odzvali povabilu in tako bodo prvič v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu predstavili del svojega bogatega repertoarja, kar organizatorje izjemno veseli.

Slavnostni koncert si lahko v neposrednem prenosu v živo ogledate v videu zgoraj.

Petra Petravič; Foto: Kulturno društvo Jože Gostič Homec; Video: HDV Studio, Prenosi.si

Tagi