V ŽIVO s Homca: 22. Gostičevi dnevi

Po dveh letih premora zaradi korona ukrepov, se vračajo Gostičevi dnevi, s katerimi ohranjajo spomin na našega rojaka, svetovno znanega opernega umetnika Jožeta Gostiča. 

Ker so se ukrepi začeli sproščati šele pred kratim, letos slovesnosti v okviru 22. Gostičevih dni v opernih hišah ne bo, saj usklajevanje in priprava programa zahteva daljši čas. Bo pa na sporedu spominska sveta maša, ki bo potekala v nedeljo, 6. marca 2022, ob 11. uri v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu. Sveto mašo bo daroval mariborski nadškof msgr. mag. Alojzij Cvikl. Pri maši bodo peli člani Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik pod vodstvom prof. dr. Andreja Missona.

Neposredni prenos spominske svete maše boste od 11. ure dalje lahko v živo spremljali na našem portalu preko spodnjega videa:

Slovesnosti v spomin na tenorista Jožeta Gostiča, imenovane Gostičevi dnevi, ohranjajo spomin na našega rojaka, svetovno znanega opernega umetnika Jožeta Gostiča s prireditvami, ki potekajo v opernih hišah in krajih povezanih z njegovim življenjem in delom, nastali pa so na pobudo prof. Vladimirja Kranjčevića, nekdanjega ravnatelja Opere HNK Zagreb.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca; Video: Mavrica, VS Mengeš / Prenosi.si

Tagi