V ŽIVO ob 23.45: Prenos polnočnice iz Grobelj

Obhajamo sveti večer, ko se po običaju pri skupni večerji zbere vsa družina. Še pred tem se okrasi božično drevesce, postavi jaslice, pokropi in s kadilom pokadi stanovanje. Po tradiciji nato sledi še polnočnica, na kateri se verniki spominjajo Kristusovega rojstva. Njegovo rojstvo bodo s polnočnicami obeležili skorajda v vseh slovenskih cerkvah, tudi v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Grobljah, od koder bomo polnočnico v živo prenašali na našem portalu ter tudi na naših družabnih omrežjih.

Polnočnice imajo vedno poseben čar. Že ime pove, da se slovesna maša prične ob polnoči, na njej pa se slavi rojstva Jezusa Kristusa. Po tradiciji je maša slovesna, z obveznimi božičnimi pesmimi in to je tisto, kar človeka ne pusti ravnodušnega. Zato je prisotnost na takšnem slavju vedno nekaj posebnega, človeka pa obogati in mu vlije novih moči.

Za vse, ki se letošnje polnočnice ne boste mogli udeležiti, bomo na našem portalu tudi letos poskrbeli za prenos prenos polnočnice v živo iz cerkve sv. Mohorja in Fortunata v Grobljah, ki jo bo vodil župnik Matjaž Križnar. S prenosom v živo pričnemo že ob 23.30 uri, ko se bo pričel poseben božični program, ki ga bodo pripravile različne skupine, ki delujejo v župniji Jarše. Vabljeni k ogledu prenosa! Polnočnico si bo na našem portalu možno ogledati tudi kasneje!

Miha Ulčar; Foto, Video: HDV Studio/Prenosi.si

Tagi