V ŽIVO: Dobrodelni koncert – Na pomoč – Kolpa

Septembra so zaradi močnega dežja območje Kostela in Osilnice prizadele poplave in podori. Poškodovanih je bilo veliko cest, nekje tudi vodovodi, prizadetih pa je bilo tudi več domačij. Za pomoč prizadetim v poplavah se zbirajo sredstva preko posebnega TRR računa Rdečega križa Kočevje ter preko mobilnih storitev. Danes v nedeljo, 9. oktobra 2022, pa se bo v ta namen odvijal tudi DOBRODELNI KONCERT – NA POMOČ (1919 KOLPA5 KOLPA10), ki ga bomo v živo s pričetkom ob 18. uri prenašali tudi na našem portalu.

Po mesecih suše je bil samo en konec tedna potreben, da je bilo območje Kostela in Osilnice  pod vodo. Kolpa se je že vrnila v strugo, še zmeraj pa se popisuje škoda. Najprej so na pomoč priskočila prostovoljna gasilska društva. Za pomoč pri sanaciji je bila na prošnjo občin aktivirana tudi Slovenska vojska. Ta se je poleg civilne zaščite in domačinov lotila odstranjevanja in čiščenja cest, dovozov in okolic hiš. V Kostelu je prizadetih 30 domačij, v Osilnici 15 domačij, vrtovi ljudi so opustošeni, pridelki izgubljeni, premoženje pa uničeno. V ta namen so pobudniki iz lokalne skupnosti Kulturnega društva Fara preko Rdečega križa Kočevje odprli SMS donacije 1919 KOLPA5 in KOLPA10, namen zbiranja sredstev je pomoč prizadetim za sanacijo škode, ki so jo povzročile nedavne poplave. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A-1 in Telemach. Sredstva za pomoč se lahko nakažejo tudi na TRR OZRK Kočevje, TZO 47, Kočevje SI56 0232 0001 9550 743 sklic 032022.

V nedeljo, 9. oktobra 2022, ob 18. uri v Športni dvorani Kočevje prirejajo DOBRODELNI KONCERT – NA POMOČ 1919 KOLPA5 KOLPA10. Vsa sredstva zbrana preko SMS donacij bodo namenjena prizadetim v poplavah, izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen prostovoljnim gasilskim društvom, ki so operativno sodelovala pri tej naravni nesreči za nakup nujno potrebne opreme.

Na koncertu bodo nastopili do zdaj potrjeni izvajalci Joker out, Prifarski muzikanti, Rok Ferengja, mare Novak & Klapa Lastra, Mario Perišič, Jay Bolk, operni pevec Žiga Lakner, Zala Smolnikar Zali,UM&KUNA Freestyle Show, Maja Monrue, Lucija Čirović, Roman Zupančič, ansambel Zdomarji, ansambel Topliška pomlad, Franc Pestotnik Podokničar, Nika S., Urša, Maja Mišmaš, Lovro Ponikvar, Tamburaška skupina Dupljak, Društvo mažoret in plesalcev Ribnica … Povezovalca večer bosta stand up komik Andrej Težak – Tešky in Maruša Novosel.

Prodaja vstopnic : Prodajna mesta EVENTIM.SI in blagajna KCK Kočevje

Koncert bodo v živo prenašali spletni portal domžalec.si, TV Vaš Kanal NM in s tem celotna mreža lokalnih televizijskih postaj v Sloveniji.

Vabljeni k spremljanju dobrodelnega koncerta in k pomoči prizadetim prebivalcem Kostela in Osilnice. Skupaj bomo zmogli! Koncert lahko v živo spremljate v videu zgoraj.

Miha Ulčar; Foto: Kulturno društvo Fara; Video: HDV Studio, Prenosi.si

 

Tagi