V Trzinu z gala novoletnim večerom nazdravili pogumnim korakom v leto 2023

Ob koncu leta nas številni pevski zbori širom Slovenije vabijo na novoletne koncerte. Nam se prav daleč ni bilo potrebno odpraviti, le do Trzina, kjer sta oba pevska zbora Kulturnega društva Ivan Hribar pripravila novoletni koncert.

Odprtje koncerta je tokrat pripadlo županu Občine Trzin Petru Ložarju, ki je dejal, da je vesel, da kulturni utrip v občini ni zamrl, saj je ob pomoči številnih prizadevnih občanov po koroni zaživel na polno. Ob več kot uro trajajočem koncertu, smo v torek, 27. decembra 2022, v trzinskem kulturnem domu prisluhnili Mešanemu pevskemu zboru Ivan Hribar Trzin, Ženskemu pevskemu zboru Trzine, Moškemu pevskemu zboru Preska ter Anžetu Šuštarju in Cirili Zdovc.

Le malo besed je bilo tokrat slišati na tem koncertu, le na začetku kot uvod in na koncu, ko se je zbranim povedalo, da je žal vsega lepega enkrat konec. Pokoronski utrip v Kulturnem društvu Ivan Hribar Trzin, kamor sodijo tudi pevke ŽePZ Trzinke je zelo razgiban, kar smo ugotovili na občinski proslavi, kjer so poleg petja pevke nastopile še recitatorke. Na tokratnem koncertu pa smo se prepričali, da za ples leta niso ovira, saj so nas presenetile s plesno točko na izvedbo pesmi Abba. Za ples torej ni pomembno ali imaš 50+,  pomembno je, da imaš veselje in dobrega učitelja oziroma učiteljico. In slednjega so Trzinke imele in sicer z Emo Pipp, ki je na koncu zaplesala skupaj z Janom Pirnatom iz Plesne šole Fredi.

Lep večer prepojen z glasbo in plesom se je zaključil z prijetnim druženjem in obvezno zdravico prihajajočemu letu. Da so takšne prireditve dobrodošle priča polna dvorana z odličnim občinstvom, ki so znali nagraditi nastopajoče z bučnim aplavzom.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi