V Lukovici na območni pevski reviji zazveneli številni glasovi pevk in pevcev

Vsako leto je v začetku pomladi čas rezerviran tudi za pevske zbore in male pevske skupine z območja občin Domžale, Trzina, Mengša, Lukovice in Moravč. Le ti se predstavijo na območni pevski reviji, ki jo organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale. Ker na območni pevski reviji vsako leto sodeluje veliko število pevskih zborov in malih pevskih skupin, običajno poteka v dveh večerih. Uvodni in prvi del revije je letos potekal v sredo, 8. marca 2023, v Kulturnem domu Janka Kersnika Lukovica. Nastopilo je deset pevskih zborov in malih pevskih skupin.

Zbori za dogodek pripravijo repertoar treh pesmi in sicer ljudsko, novejšo in priredbo. Sam nastop zborov pa vedno spremlja in ocenjuje strokovni spremljevalec. Letos je to vlogo opravljal Matej Penko, ki je po zaključku srečanja vsem zborovodjem in umetniškim vodjem podal prvo oceno nastopa njihovih zborov ter jim svetoval, kaj vse bi bilo potrebno izboljšati. Prejeta ocena je zborom v pomoč pri presoji o nadaljnjih prijavah na različna tekmovanja.

V uvodu srečanja je županjo Občine Lukovica mag. Olgo Vrankar, nastopajoče zbore, selektorja in strokovnega spremljevalca ter vse zbrane ljubitelje zborovskega petja pozdravila Klavdija Gregorin Štiftar, vodja Območne izpostave JSKD Domžale. Prvo srečanje območne revije odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin 2023 je povezovala Ajda Sokler.

Zahvalila se je Občini Lukovica in Kulturnem domu Janka Kersnika Lukovica za gostovanje in za podporo pri izvedbi srečanja. Vsem zbranim je zaželela lep pevski večer in čim več užitkov ob poslušanju raznolikih pevskih zborov.

Na prvem večeru v Kulturnem domu Janka Kersnika Lukovica so nastopili:

  • Mešani pevski zbor Ivan Hribar in Ženski pevski zbor Trzinke, zborovodja: Primož Leskovec
  • Komorni moški pevski zbor Lek, zborovodkinja: Tina Hostnik
  • Ženska vokalna skupina Čivke, umetniški vodja: Matej Virtič, klavir: Igor Razpotnik ml. , kitara Matej Virtič
  • Moški pevski zbor Tine Kos Moravče, zborovodja: Milan Kokalj, solist: Stane Frelih
  • Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš, zborovodkinja: Uršula Jašovec
  • Ženska klapa Kamelije, umetniški vodja: Romanca Božič, citre: Damjana Praprotnik
  • Moški pevski zbor Janko Kersnik Lukovica, zborovodja: Igor Velepič, solisti: Eva Jekovec, Elizabeta Pirnat, Marko Juteršek
  • Oktet MI, umetniški vodja: Anže Hribar
  • Ženski pevski zbor Moj spev, zbor pripravila: Andreja Pirc, klavir Uroš Pele
  • Mešani pevski zbor Šentviški zvon, zborovodkinja: Špela Kink, solistka: Doroteja Kink, klavir: Ana Stoschitzky

V četrtek, 9. 3. 2023 bo v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici ob 19. uri na sporedu drugih deset pevskih zborov in Malih skupin. Vabljeni na ogled in poslušanje

Avtor: Miro Pivar, Foto: Miro Pivar

Tagi