V Grobljah s pesmijo in plesom počastili krajevni praznik

Folklorna skupina in godci Folklornega društva Groblje, Domžale in Mešani pevski zbor Klas Groblje so v Kulturnem domu Groblje priredili koncert, s katerim so počastili krajevni praznik. Na prireditvi Krajevne skupnosti Jarše-Rodica, se je pelo, plesalo in bilo veselo kot že dolgo ne, saj je korona čas takšne prireditve popolnoma ustavil.

Koncert se je odvijal v petek, 15. oktobra 2021, v uvodu prireditve je vse obiskovalce in nastopajoče pozdravil Anton Košenina, predsednika Krajevne skupnosti Jarše-Rodica, ki je na kratko orisal zgodovino gospodarskega, kulturnega, župnijskega in družbenega življenja v njihovi krajevni skupnosti.

Prvi se je na odru predstavil MePZ Klas Groblje, pod vodstvom zborovodje Roka Rakarja. Po nastopu pevskega zbora, pa so se ob veselih ritmih glasbe zavrteli plesalci Folklornega društva Groblje, Domžale, ki jih vodi umetniška vodja Nevenka Unk Hribovšek. Dve poskočni so urezali tudi godci folklornega društva. Koncert je v nadaljevanju potekal tako, da so se vsi nastopajoči s svojim programom še enkrat predstavili na odru.

Lepa gesta kulturnikov, ki so s pevsko-plesnim programom navdušili zbrane obiskovalce, ki so v korona času že močno pogrešali takšne večere z glasbo in plesom.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Simona Pivar

Tagi