V cerkvi sv. Jurija v Ihanu zazvenel Božični koncert

Dete nam je rojeno in Sin nam je dan; Na njegovih ramah je vladarstvo in imenuje se glasnik veselega sklepa. Pojte Gospodu novo pesem, zakaj čudovita dela je storil. Kralji so videli zvezdo in so med seboj govorili: To je znamenje velikega kralja. Pojdimo in ga poiščimo in mu darujmo zlata, kadila in mire. Aleluja.

Božič je za mnoge najlepši čas v letu. Praznično vzdušje, ki ga najdemo povsod, popestri naše zadnje dni v letu, ki tako minevajo še hitreje kot običajno. Peka prazničnih piškotov, priprava predbožične večerje, nakupovanje, hitenje, hitenje, hitenje … Žal se tudi na Božič le redko ustavimo, pogledamo okrog sebe in si zares, iz srca voščimo: Srečno, zdravo in lepo! Prav zato si vsako leto veliko vernikov vzamem čas za katerega od božičnih koncertov, ki se odvijajo v slovenskih cerkvah. Kaj je lepšega kot poslušanje božične glasbe v odlični izvedbi pevk in pevcev zbora, ki prepevajo ob zvokih orgel in citer. To je prav tisto, kar potrebujemo za Božič; je odličen trenutek, da se ustavimo in zares cenimo praznik, ki nam je dan.

Kulturno društvo Ihan je priredilo Božični koncert, ki je v župnijski cerkvi sv. Jurija v Ihanu potekal v torek, 28. decembra 2021. Na božičnem koncertu so sodelovali: Slovenski citrarski kvartet, kateri se je zaradi obolele članice preizkusil v tercetu, ki so ga sestavljali Janja Brlec, Peter Napret in Tomaž Plahutnik, Otroški pevski zbor župnije Ihan pod vodstvom Luke Štiftarja in Lucije Janc Novak ter Ženski pevski zbor Jutro z organistko Veroniko Krušnik in zborovodjem ter organistom Luko Štiftarjem.

Ob koncu koncerta se je Klavdija Gregorin v imenu Kulturnega društva Ihan s šopki zahvalila nastopajočim. Zahvalila se je tudi ihanskemu župniku dr. Andreju Marku Pozniču, da so lahko izvedli koncert v Ihanski cerkvi. Repertoar božičnih in drugih pesmi v pevski in citrarski izvedbi odličnega božičnega koncerta pa je poskrbel za to, da so obiskovalci odšli domov napolnjeni z velikim upanjem v boljši jutri.

Avtor: Miro Pivar: Foto: video: Miro Pivar

Tagi