V čast nam je nagraditi najboljše

Osrednja prireditev ob prazniku Občine Domžale

V torek, 16. aprila 2024, je v prekrasnem ambientu v Športni dvorani Domžale potekala slavnostna, osrednja prireditev ob prazniku Občine Domžale s pojmljivim naslovom: V čast nam je.

Prireditev je povezoval in vodil znani slovenski voditelj Boštjan Romih. Uvodoma je najavil slavnostni prihod županje Domžal, mag. Renate Kosec in nagrajencev, prireditev pa je s slovensko himno odprla Neža Drobnič Bogataj. Sledil je uvodni pozdrav ter slavnostni nagovor županje mag. Renate Kosec.

Po slavnostnem nagovoru je Baletna šola Ana v spremljavi Godalnega ansambla Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik predstavila točko z naslovom Travniško rajanje (Uršula Jašovec).

Sledila je prvi sklop podelitev nagrad. Prejemniki nagrad Občine Domžale: Mojca Kočar, Simona in Miro Pivar, Brane Šimenc, Društvo Terra Anima in Vilma Vrtačnik Merčun.

Sledila je plesno-glasbena točka z naslovom Sevillana (Anastazija Juvan), katero sta spremljala Gal Juvan (violina) in Miran Juvan (klavir).

V drugem sklopu podelitev so se Boštjanu Romihu in županji Domžal mag. Renati Kosec na odru pridužili dobitniki bronastih plaket Občine Domžale: Balinarsko športni klub Budničar Količevo, Peter Rojc in TAK-Težkoatletski klub Domžale.

Neža Drobnič Bogataj in skupina Belin so nastopili s točko Sončna, nato pa so prisotni na odru pozdravili prejemnika srebrnih plaket Občine Domžale, Igorja Jermana in Marijana Vodnika.

Tolkalska sekcija Godbe Domžale, Miran Juvan in Vanja Dizdarević so s skladbo Salsa con moto (Mike Mover, prir. Lojze Pirnat) razveselili z latinskimi ritmi, sledilo pa je še zadnje in najslavnejše dejanje večera, podelitev zlate plakete Občine Domžale.

Županja Domžal, mag. Renata Kosec je zlato plaketo Občine Domžale podelila dolgoletnemu članu in predsedniku Godbe Domžale, Jožetu Pavliju, ki se je v zahvalnem nagovoru zahvalil v imenu vseh nagrajencev.

Za zaključek prekrasnega in izjemno čustvenega večera so s skladbo Med iskrenimi ljudmi (Dušan Velkaverh, Mojmir Sepe, prir. Miran Juvan, Patrik Greblo) poskrbeli Godalni ansambel Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik, Gal in Miran Juvan, Tolkalska sekcija Godbe Domžale, Neža Drobnič Bogataj in skupina Belin.

Naj vas ob tej priložnosti povabimo k ogledu razstave s portreti in in opisi letošnjih nagrajencev in prejemnikov nagrad Občine Domžale. Razstava je na ogled na ploščadi pred športno dvorano Domžale.

Česttitke nagrajencem tudi iz našega uredništva!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Majhenič; Video: David Gaberšek

Tagi