Tretje srečanje cerkvenih pevskih zborov iz Črnega grabna

V nedeljo, 10. marca je v župniji Češnjice v cerkvi Karmelske Matere božje, ki je najvišje ležeča cerkev na območju občine Lukovica potekalo že tretje srečanje cerkvenih pevskih zborov iz župnij Črnega Grabna.

Ob začetnih organizacijskih spodrsljajih se je na koncu z Božjo pomočjo vse srečno izteklo in tako smo lahkožu prisluhnili petim zborom, ki so tokrat prepevali postne pesmi in nas tako na poseben način uvedli v praznike, ki prihajajo.

Potem, ko sta Marjan Kancilija in Rok Škrl prebrala del veznega teksta, ki je tokrat vseboval sedem marijinih žalosti in kratke odlomke iz evangelijev je zapel mešani cerkveni pevski zbor župnije Brdo pod vodstvom Matevža Kinka ob spremljavi na orgle Miha Zavrla. Sledil mu je ponovno kratek vezni del in nato pesem Gospod, Gospod.

Združeni otroški pevski zbor župnij Brdo in Krašnja je zapel Na križ si šel Gospod in Kje si bil. Mešani cerkveni zbor župnije Krašnja je pod vodstvom Marka Juteršeka in ob spremljavi Miha Zavrla na orgle zapel Strašno trpiš in Kje si bil?

Na vrsto je prišel mladinski priložnostni zbor župnije Brdo, ki je pod vodstvom Petre Avbelj zapel Ti si šel na križ in Nad vsem. Kristjani postni čas in Pojdi na Golgoto verni kristjan so zapeli pevci in pevke župnijskega zbora župnije Češnjice pod vodstvom Matjaža Pestotnika in ob spremljavi Miha Zavrla na orgle. Potem, ko so zborovodje in zborovodkinja prejeli zahvale so se zbori pripravili še na zaključno skupno pesem in so tako zapeli Mati žalostna je stala tokrat pod taktirko Matevža Kinka in ob spremljavi na orgle Matjaža Pestotnika.

Za konec je nekaj besed zbranim namenil še župnik Bernard Rožman in vse pevke in pevce ter zborovodje in organiste ter obiskovalce povabil na druženje v skupne prostore le lučaj proč od cerkve.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi