Štirje letni časi

Kulturno društvo Groblje

V Društvenem domu v Krašnji smo si v soboto, 6. aprila 2024, ogledali komedijo Štirje letni časi avtorja Vinka Möderndorferja, ki jo je priredil in režiral Drago Plevel odigrali pa igralci in igralke dramske skupine Kulturnega društva Groblje.

Zanimiva zgodba poslanca, ki je z lastnimi rokami zgradil hišo jo obogatil z deli vrhunskih umetnikov si zgradil vikend na Krasu menjal avte kot spodnje perilo in imel nešteto podjetij. Slednje seveda pisane na ženo sina in hčerko. Obiskovalci smo tako prisluhnili in si ogledali skoraj dve uri trajajočo  poslansko komedijo z številnimi zapleti in na koncu malo grobim zaključkom, ki pa se srečno izteče.

In kdo so bili tokrat akterji smeha v dvorani zagotovo poslanec Leopold, ki ga upodobi več kot odlično Konrad Pižorn Kondi, njegova žena Amalija igra jo Magda Pavli, hči Jonika z manjšo govorno napako in pri teh letih še vedno brez fanta in zaljubljena v štiri letne čase Maja Gorenc, njen brat Jernej, ki pri Kristusovih letih še vedno uživa gostoljubje hotela Mama Franc Kovač, dostavljalec pic Svit Mandelj, ter rubežnici Muta Mojca Homar in Vasilija Silva Demšar.

Zgodba se začne zapletat, ko poslanec dobi telefonski klic da ga bo obiskala KPK komisija za preprečevanje korupcije in od  takrat v hiši ni miru. Skriva se dragocene slike, krznene plašče servise dinastije Ming in ne vem še kaj, da KPK ne bi kaj našla. Med tem se Jonika zaljubi v dostavljalca pic in vneto naroča pice. Jernej pa se skriva, ker ima preveč dolgov in mu grozijo. Ko pridejo rubežniki poslanec misli, da so iz KPK in sledijo številne zgode in nezgode. Stvar se razplete, ko ugotovijo, da niso od KPK in ko vstopi dostavljalec pic, ki pripelje pico štirje letni časi. Rubežniki odpeljejo dragocene  slike, avto in še kaj poslanec pa se odloči, da bo od sedaj živel pošteno.

Avtor: Drago Juteršek; Foto: Drago Juteršek

Tagi