Spomladanski baletni šopek zacvetel na odru

V mesecu marcu smo bili priča prečudovitemu baletnemu koncertu, ki je združil plesalke in plesalce Baletne šole Ana na letni predstavi. Baletni koncert je pričaral prečudovit pisan pomladni šopek baletnih in sodobno-plesnih koreografij na glasbo znanih skladateljev iz različnih baletov in drugih klasičnih del, od Čajkovskega, pa vse do Schuberta in Chopina.

V nekaj manj kot uro dolgi predstavi smo na odru lahko spremljali preko 70 učenk in učencev baletne šole, od najmlajših plesalk Plesnega vrtca 2, ki so se na odru predstavile s plesom Moja najljubša igračka, Baletne pripravnice 1 iz Kamnika, v vlogi Spominčic in radomeljske v vlogi Hortenzij, pa Baletna pripravnica 2 iz Radomelj v vlogi Lilij, 1. razreda baleta v vlogi Snežink, 3. razred kot Nagajivi tulipani in 4. razred baleta v Prebujanju vijolic. Vedno znova navdušijo tudi izkušene solistke, tokrat smo bili priča nastopom Veronike Vugrinec, Alje Majdič in Lede Delfine Steidl Porenta, ki so se v šestih predstavah izmenjale v vlogi Dalije, Alja Majdič in Veronika Vugrinec sta nastopili z neoklasičnim solom v vlogi Chopinovega Žafrana, Neža Zala Kodrič in Zala Zver pa sta se predstavili v vlogi Kamelie in Vrtnice. S Čarobno fontano nas je začarala Eva Nika Tutič, Leda Delfina Steidl Porenta in Anita Pirc pa sta pridali še vonj Hiacinte in Kraljice oblakov. V modernem plesnem stilu so nas presenečali Prebujeni fosili, ki so jih odplesale Alja Majdič, Anita Pirc, Leda Delfina Steidl Porenta in Veronika Vugrinec, zaključni Pisan pomladni šopek pa so predstavile že vse omenjene plesalke.
Pod koreografije so se podpisale Ana Trojnar, Metka Beguš, Ana Jenček Dekleva (sodobno-baletni točki) ter koreografi Kraljeve akademije za ples.

Po lanskoletni izredno uspešni in več kot 20-krat odigrani plesno-baletni predstavi Biserni zaliv, so plesalke in plesalci Baletne šole Ana, ki ustvarjajo v Radomljah in Kamniku, pokazali ne samo nove prečudovite plesno-baletne stvaritve, ampak tudi viden napredek za vse tiste, ki so jih spremljali že v pretekli sezoni. Seveda pa gre vsa pohvala ob tem, tako za lanskoletno, kot tudi letošnjo predstavo vodji baletne šole in organizatorki obeh projektov Ani Trojnar, baletni učiteljici Royal Academy of Dance. »Učenke in učenci so me pozitivno presenetili s predanostjo baletni in plesni umetnosti, katero so na odru predstavili prepričljivo in samozavestno. Ponosna sem na vse!« nam je zaupala ob koncu tridnevnega koncertnega vikenda.

Baletni koncert je podprl Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, IO Kamnik

Avtorica: Mateja A. Kegel; Foto: Mirjana Šrot in Matevž Cerar

Tagi