Prekrasen nastop mladih violinistk

V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici je v sredo, 7. 6. 2023 potekal odličen violinski koncert učenk 6. razreda Glasbene šole Domžale. Pod mentorstvom Ane Novak so nastopile Karolina, Ajda in Ema.

Ob klavirski spremljavi Tomaža Pirnata in Špele Kink so mlade violinistke odlično odigrale dela J. W. Kalliwoda, C. Tessarinija, F. Schuberta, O. Riedinga, M. Bravničarja, B. Bartoka, G. Ipavca, Ch. Dancla, L. PORTNOFFA, g. Perlmana, Scott Joplina in Edwarda Elgarja.

Seveda gre zahvala tudi učenkinim staršem, ki so jih pridno vozili na vaje, so priskrbeli dvorano za izvedbo koncerta, za izdajo koncertih listov, predvsem pa so dekleta zaslužna za ta koncert, za odlično izvedbo.

Mentorica Ana Novak je v nagovoru dejala: »Vsi, ki imate otroke, ki igrajo violino, ali pa sorodnike, sosede, ali pa ste sami igrali violino, veste, da to ni najlažji instrument za igranje. Na začetku škripa, potem je fouš, potem že misliš, da si splaval, pa je spet vse čudno, za tiste, ki pa so bolj pridni, potrpežljivi in imajo radi tovrstno glasbo, se tam okoli petega razreda začne tisto lepše obdobje, ko začnejo strune lepo zveneti, pa se potem začnemo pogovarjati o glasbi, kot umetnosti. Lahko povem, da so Karolina, Ajda in Ema na začetku te lepe glasbene poti, tako da smo lahko veseli, da smo skupaj z njimi, da jih lahko podpiramo. Pripravile so skladbe, ki smo jih sicer študirali letos, pa skladbe, ki bi jih igrale na izpitu, ampak mislim, da je veliko lepše, da takole zaigrajo pred domačimi, sorodniki in prijatelji, kot pa same med štirimi stenami izpitne komisije. Puncam čestitam za lep koncert.«

Ob koncu nastopa so se dekleta zahvalile mentorici Ani Novak in korepetitoju Tomažu Pirnatu za vso pomoč pri učenju in pri koncertiranju.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Tagi