Ponovno so se družili pod lipami

Kulturno društvo Groblje je v soboto, 21. maja 2022, med 10. in 16. uro v znamenitem lipovem drevoredu v Grobljah pripravilo že 16. Druženje pod lipami, kjer so se predstavili rezbarji, rokodelci in drugi izdelovalci domačih obrti iz preteklosti in sedanjosti. Prireditev so popestrili s kulturnim programom.

Znameniti mladi lipov drevored v Grobljah, ki se razprostira med železniško postajo Rodica in Kulturnim domom Groblje, je bil ponovno imeniten atelje za številne rezbarje in rokodelce domače obrti iz bližnje okolice in od drugod, ki so obiskovalcem pokazali, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti. Lipe so rezbarjem in rokodelcem nudile prijeten senčni hlad in svoj vonj, ki se je mešal z vonjem razstavljenih lesenih izdelkov. Dleta in kladiva rezbarjev in rokodelcev pa so na intimen način prireditvi pridodala svoj poseben zvok.

Prireditev so popestrili s kulturnim programom, na katerem so nastopile razne pevske in folklorne skupine: Domžalske mažoretke in twirlerice (OŠ Rodica), Upokojenski zbor Občine Moravče, Folklorna skupina Groblje, Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar Domžale, Pevska skupina Rožmarin (Dob), Tamburaška skupina Bisernica (veterani), KUD Janko Krmelj Rateče. Program je povezoval Žiga Bunič.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi