Pomladni godalni valček

V sredo 10. aprila 2023, smo v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah prisluhnili letnemu koncertu godalnega oddelka Glasbene šole Domžale, z naslovom “Pomladni godalni valček”.

Organizator letnega koncerta godalnega oddelka Glasbene šole Domžale je bila Ana Novak, ki je skupaj z učitelji godal Mojco Batič, Almiro Hamidullin, Andrejem Hutererjem, Mykhaylom Madanom, Miro Novak, Petrom Kranjcem, Andrejem Kašičem in Matijem Udovčem pripravila prijeten koncert.

Poleg orkestra so nastopili še učenci na godalih iz vseh treh oddelkov Glasbene šole Domžale, ki nato skupaj združijo svoje talente še v godalnem orkestru. Za učence in učenke iz Brda in Mengša to pomeni sicer več vožnje in časa, a vendar radi in zavzeto hodijo na vaje, kajti vse se da, če se le hoče. Da je temu res tako, smo se prepričali tudi na tem koncertu, saj je bilo kaj slišati. Ob klavirski spremljavi Teje Komar, Miha Nagodeta in Pandeline Atanasove, so se s svojimi točkami predstavili Avgust, Neva in Ana, Yana in Katarina, Iza in Marko na kitari, Ema, Petja, Neja in Patricija, Ajda, Aljaž, Gaja ter Pija, Ivona, Elizabeta.

Prisluhnili smo lahko od manj zahtevnih, pa vse do zahtevnih skladb. Kot že povedano, je začetek in konec koncerta popestril Godalni orkester GŠ Domžale. Da so bili nastopi res odlični, pove veliko že to, da smo kar nekaj izvajalcev nagradili z močnim aplavzom.

Razveseljiva je novica, da se v GŠ Domžale dobro in marljivo dela, da znajo izkoristiti potencial učencev, saj je kar nekaj njihovih učencev in učenk sprejetih na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Upamo, da bomo lahko njihovo glasbeno pot spremljali še naprej.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi