Pojdi z mano

Projekcija mladinskega filma

Zgodba o štirih trinajstletnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj odpravijo iz sicer domačega, urbanega okolja v njim povsem tuj ruralni svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki mu grozi izključitev iz šole zaradi domnevne tatvine. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu še sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, razvajena hči igralke in dirigenta, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je zaljubljen vanjo. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, sin premožnega avtoličarja, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov. Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam na izviren način postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

mladinski film / režija: Igor Šterk / scenarij: Igor Šterk, Dušan Čater / igrajo: Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman, Matija David Brodnik, Dare Valič, Ivanka Mežan, Lotos Vincenc Šparovec / distribucija: Fivia / 83’ / slovenščina, 9+

Projekcija filma “Pojdi z mano”, poteka v sklopu praznovanja kulturnega praznika “Živa kultura v Domžalah”, v okviru katerega so v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale v sodelovanju z Občino Domžale pripravili bogat program prireditev, od gledaliških predstav, filmov, razstav, delavnic in pogovorov – za stare in mlade. S svojimi prispevki bodo sodelovali tudi nekateri zunanji izvajalci iz naše občine, kar dokazuje, da je kultura na domžalskem tudi v težkih časih še kako živa.

Projekcija filma “Pojdi z mano”, ki si ga lahko ogledate v videu zgoraj, bo za ogled na voljo v petek, 5., februarja 2021, med 9. in 20. uro.

V času med četrtkom, 4. februarja in ponedeljkom, 8. februarja, vas čaka na spletnih in družabnih straneh Kulturnega doma, Občine Domžale, Visit Domžale in portala domžalec.si pestra izbira prireditev, ki dokazujejo, da je domžalska kultura še kako živa tudi v času, ko so naše dvorane, galerije in muzeji zaprti.

Miha Ulčar; Foto, video: Mestni kino Domžale

 

Tagi