Poj z menoj v Sončni dvorani na Brdu pri Lukovici

Z denarjem je vedno križ. Nikoli ga ni preveč, kje pa ga vedno primanjkuje. Ker so v tem šolskem letu z denarnim vložkom iz šolskega sklada podprli kar nekaj projektov, se je zaloga financ zmanjšala. Tokrat je šel denar za nakup šahovskih ur, prevoz in ogled angleške predstave, prehrano na »Noči na šoli za dekleta«, prevoz na smučanje v Kranjsko Goro v okviru projekta »Šolar na smučeh«, nagradni izlet za DSP, ISP, ID, nadarjene učence, nagradni izlet za knjižničarski krožek, nakup igrač za peskovnik, nagradni izlet zlati bralci, prevoz do Ljubljane za ogled Inštituta Jožefa Štefana, nakup skirojev in čelad, ozvočenje za koncert pevskih zborov, nagradni izlet planinskega krožka, ureditev vrtčevskega igrišča (senčenje in umetna trava), financiranje ogleda filma Šepet metulja in pogovor z ustvarjalci, prevoz učencev iz podružnic na ogled šole, prevoz na nagradno prireditev »Čisti zobki« za učence 1. razreda in še bi lahko naštevali.

Blagajna šolskega sklada na OŠ Janka Kersnika na Brdu je postala prazna. Nekaj cvenka sicer še je, a nikakor dovolj za kakšne večje projekte, zato so na tokratnem koncertu vseh pevskih zborov prispevki obiskovalcev šli za šolski sklad. Zaključni koncert otroških in mladinskih pevskih zborov, ki delujejo na matični šoli in na podružnicah so pripravili v sredo, 5. junija 2024. Zaradi odsotnosti nekaterih pevk, ki so igrale v GŠ Domžale, so začeli kakšno minuto čez predvideno uro začetka.

Klara in Žan Matjaž sta pozdravila zbrane v Sončni dvorani in jim zaželela obilo užitkov ob poslušanju posameznih zborov. Za začetek so nastopili vsi zbori skupaj in zapeli “Poj z menoj” Romane Kranjčan. V otroškem zboru Ciciban matične šole pojejo učenci in učenke 1. in 2. razredov in korajžno so nam zapeli “Regiment po cesti gre” in “Če bi se svet nazaj vrtel”.

Naslednji je na oder prišel zbor iz podružnične šole Krašnja. “Vem, da danes bo srečen dan” je prepeval Domicelj in tudi oni so prepevali to pesem. Poleg nje pa še “Sedem lisičk”. Iz Blagovice so na Brdo prišle Zvezdice in zapele “Prijateljice lutke dober dan” in “Nič ni bolj našega”. Učenci 3., 4. in 5. razreda matične šole, ki prepevajo v zboru Kresničke so tokrat zapeli “Čokolada” in “Ko bi vsa ljudstva na svetu”. Malo starejši generaciji je bila mnogo poznana pesem “Kad bi svi ljudi na svijetu” izvajalca Arsena Dedića.

Od 6. razreda dalje učenci in učenke šole pojejo v zboru Ciklamen in slednji so nam zapeli dobro poznano “Na vrhu nebotičnika” in “Disney venček”. Takšen kot je bil začetek, je bil tudi konec z nastopom vseh zborov, ki so skupaj zapeli “Pustite nam ta svet” in pesmi iz filmov kot so: “Kekčeva pesem”, “Čisto pravi gusar” in “Sreča na vrvici”. Pred tem se je v govoru ravnateljica dr. Anje Podlesnik Fetih zahvalila vsem, ne samo staršem, ampak tudi pevcem in pevkam, saj so nam pričarali res lep večer.

Preden so se ugasnile luči, je podelila še priznanje ”Zlata pevka” Emi, Neži in Sofiji za devet let petja v zborih in v spodbudo mlajšemu rodu pevcev, ki so svojo pevsko pot komaj začeli. Posebno priznanje za sodelovanje v zborih je prejela Iza, ki zaradi prepisa na drugo šolo v prihodnjem letu ne bo mogla prejeti priznanja Zlati pevec. Še zahvala učiteljem glasbe na šoli in zunanjem sodelavcu, učitelju glasbe Tomažu Pirnatu, ki je zbore spremljal na klavirju, ter skrbnici in predsednici upravnega odbora šolskega sklada Veroniki Tumpej.

Odšli smo proti domu. V ušesih so nam odzvanjale zapete pesmi in besede Toneta Pavčka: “Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš. Ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če stisneš roko komu, ki ga kaj boli. Ta svet je lep, če si človek do ljudi.” Naredimo svet takšen, da bo še naprej lep.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi