“Peli smo in peli bomo” – Jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe

Zakorakali smo že globoko v jesen, ki je s seboj prinesla pisane barve. Prav takšen, jesensko obarvan je bil tudi tradicionalni jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe z gosti, ki je v dveh delih potekal v četrtek, 18. novembra 2021, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale.

Tradicionalni jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe z gosti je letos zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja Covid-19 ter velikega zanimanja, potekal v dveh terminih in sicer ob 17. in 19. uri. Na koncertu so poleg Ženskega pevskega zbora Stane Habe nastopili še Pevski zbor Glasbene šole Domžale, Prijat’lji 1A in Hervin Jakončič.

»Peli smo in peli bomo«, je bil letošnji slogan koncerta Ženskega pevskega zbora Stane Habe, ki ga že drugo leto vodi zborovodkinja Andreja Polanec. Koncert so začeli z ljudskimi pesmimi, na klavirju pa jih je spremljal prof. Tomaž Habe. Koncert se je nadaljeval z nastopom Pevskega zbora Glasbene šole Domžale, ki ga vodi zborovodkinja Ana Kalan. Zbor je zapel dve otroški pesmici, na klavirju jih je spremljal Jože Smrekar, s svojimi instrumenti pa sta v pesmici svoje note dodala učenca Glasbene šole Domžale Julija Jamšek na violončelu ter Tom Milek na tolkalih.

Moška vokalna skupina Prijat´tlji 1A pod vodstvom Primoža Leskovca je zbrane popeljala med rožice, čez zelene trate in na koncu še na morje, kjer so obiskovalci podoživeli poletje na dalmatinskih plažah.

Sledil je nastop Hervina Jakončiča, ki je s svojim globokim glasom navdušil s pesmijo »Srce, ki ranjeno je«, pri izvedbi pesmi pa so s svojimi glasovi refren pridodale članice Ženskega pevskega zbora Stane Habe, na klavirju jih je pospremil prof. Tomaž Habe.

Za konec so še tri pesmi zapele članice Ženskega pevskega zbora Stane Habe, ob klavirski spremljavi prof. Tomaža Habeta pa so Oda radosti, Adijo ter Barkarola zazveneli v čisto drugi luči. In čisto na koncu sta združno zapelia Ženski pevski zbor Stane Habe ter Pevski zbor Glasbene šole Domžale. S pesmijo »Jutra rojevajo dan« in ob klavirski spremljavi prof. Tomaža Habeta, so obiskovalcem koncerta dali upanje na konec koronske krize, da se vse čimbolj normalizira in da kultura spet zaživi ter zadiha s polnimi pljuči, saj tovrstnih dogodkov željni obiskovalci kulturo že premočno pogrešajo.

Prireditev je vodila Draga Jeretina.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi