Otroški in mladinski pevski zbori na OŠ Domžale prepevali na Območnem srečanju

V sredo, 10. aprila 2024, je potekalo na OŠ Domžale Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov 2024. Zvrstilo se je štirinajst otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Domžale, Moravče, Trzin in Mengeš. Območno srečanje je potekalo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale.

Tudi letos so zborovodkinje in zborovodje posameznih pevskih zborov za Območno srečanje otroških in mladinskih zborov pripravili repertoar treh pesmi, ki so vključevale ljudsko pesem, novejšo pesem in priredbo. Letošnji nastop zborov je spremljal in ocenjeval kot strokovni spremljevalec Matjaž Vehovec, dogodek pa je povezovala Ajda Sokler. Po zaključku srečanja so zborovodkinje in zborovodje prejeli oceno nastopa njihovih zborov, kar jim odpira vrata na nadaljnja tekmovanja (državno, regijsko, območno). Na svoj račun so prišli tudi  vsi ljubitelji zborovskega petja.

Matjaž Vehovec, strokovni spremljevalec

Otroški in mladinski pevski zbori se predstavijo

Otroški pevski zbor OŠ Mengeš

Zgodbe radi prepevamo na kulturnih in humanitarnih prireditvah v okviru šole in občine, pripravljamo pa se na praznik petja, ki ga bomo izvedli naslednji teden  na šolskem koncertu KDOR VESELE PESMI POJE, v kulturnem domu Mengeš.

Mladinski pevski zbor OŠ Mengeš

Čeprav je petje pred prijatelji vznemirljivo, pa imajo prav poseben čar za mlade pevce različni nastopi.  Pesmi se že spogledujejo z odraslostjo, vendar je iskriva razigranost še vedno del njihovega izražanja. Na poti odraščanja pevce spremlja tudi nov izzivi glasovnih zmožnosti.

Otroški pevski zbor OŠ Trzin

Zavihali so rokave in pripravili programe že za kar nekaj prireditev na šoli in izven nje. Z zborovodkinjo Laro Krafogel in korepetitorko Špelo Šivic uživajo predvsem v živahnih in nagajivih ritmih in s takšnimi se želijo predstaviti tudi na reviji pevskih zborov.

Otroški pevski zbor Pojoče čebelice OŠ Jurija Vege Moravče, POŠ Vrhpolje

Sodelujejo na prireditvah  podružnične šole in v  domačem kraju. Prav vesele in poskočne pesmi so tiste, ki jih pojejo najrajši. Seveda, saj so vesele pojoče čebelice.

Mali zborček OŠ Jurija Vege Moravče

Najrajši imajo vesele in poskočne pesmi. Zelo radi tudi nastopajo. Imeli so že veliko nastopov, nazadnje so s pesmimi in recitacijami razveseljevali obiskovalce tradicionalne prireditve Po nagelj na Limbarski gori.

Otroški pevski zbor Cicibani OŠ Janka Kersnika Brdo

Na pevskih srečanjih je vedno veselo in zabavno, saj nadobudni mladi pevci s svojo energijo in navihanostjo hitro zavzamejo vsak kotiček učilnice. Skupaj spoznavamo pevski aparat in s pomočjo raznolikih skladb vstopamo v čaroben svet glasbe.

Otroški pevski zbor OŠ Dob

Zelo so ponosni, da so smeli zapeti na 800 letnici omembe kraja Dob, lani junija. Pevci radi prepevajo  hudomušne pesmi, zato so jih vključili tudi v nastop.

Otroški pevski zbor OŠ Jurija Vege Moravče

Radi nastopajo na prireditvah v šoli in izven nje. Pojejo zelo raznolike pesmi, od veselih ljudskih poskočnic do nežnih zasanjanih melodij. Zelo zavzeto se lotijo vsake nove skladbe.

Otroški pevski zbor Kresničke OŠ Janka Kersnika Brdo

Ker so naše pevske vaje vedno zelo zgodnje, nas mora učiteljica Andreja naprej dobro prebuditi, nato pa smo pripravljeni na delo. Na vajah pridno vadimo in pojemo, se igramo in nam nikoli ni dolgčas.

Otroški pevski zbor OŠ Rodica

Mladi pevci, pretežno novinci v zborovskem petju. Polni nalezljivega navdušenja, idej in misli, ki se porajajo v skupnem ustvarjanju, rastejo v spoštljivosti tako do glasbe, kot do skupnega dela in v odnosu do drugih. Sodelovanje z glasbeniki in drugimi umetniki podpira njihov svet odraščanja. 

Mladinski pevski zbor OŠ Rodica

S petjem popestrijo šolske proslave, pripravljajo manjše nastope za učence razredne stopnje, sodelujejo s šolskim orkestrom itd. Med njihovimi aktivnostmi izstopa glasbena nočitev na šoli, kjer ob ustvarjanju glasbe pletejo nove prijateljske vezi. Zbor na nastopih spremlja tudi maskota lama Karl.

Mladinski pevski zbor OŠ Jurija Vege Moravče

Druži jih ljubezen do petja in močne prijateljske vezi. Radi nastopajo na prireditvah v šoli in izven nje, kjer se predstavijo z raznolikim glasbenim programom. V zboru pa niso le dobri pevci, ampak tudi instrumentalisti.

Mladinski pevski zbor Ciklamen OŠ Janka Kersnika Brdo

Na vajah se veliko poje, smeji, predvsem pa zabava. Na vaje hodimo zato, ker radi pojemo in se imamo lepo, ko ta talent lahko delimo z drugimi. Imamo raznolik program, od popa do klasične glasbe, včasih pa se pozabavamo tudi s karaokami, ki jih najdemo na spletu. 

Mladinski pevski zbor Limbar, Kulturno-izobraževalno društvo Limbar, Moravče

Pevke in pevce združuje veselje do skupnega ustvarjanja in druženja, ter želja po učenju tudi nekoliko zahtevnejših skladb. V preteklem letu so skupaj s Komornim zborom Limbar pripravili Poletno noč na gradu Tuštanj in Božični koncert.

Povezovalka Ajda Sokler in Klavdija Gregorin, koordinatorka JSKD DomžaleProgram nastopajočih na Območnem srečanju otroških in mladinskih pevskih zborov 2024, ki je potekalo v OŠ Domžale, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: Tomaž Levstek

Tagi