Okrasili glasbeno jelko tudi v januarju

Pod tem naslovom (Okrasimo glasbeno jelko) je konec preteklega leta v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah potekal novoletni koncert Glasbene šole Domžale, v soorganizaciji s šolskim skladom in ker je bil koncert razprodan, so se na glasbeni šoli odločili, da ga v januarju ponovijo. In glej ga šmenta tudi ta je bil kaj hitro razprodan.

Tako smo v četrtek, 4. januarja 2024 obiskovalci napolnili dvorano Kulturnega doma Franca Bernika do zadnjega kotička, da smo lahko prisluhnili delom, ki so jih izvajali učenci in učenke GŠ Domžale. Tako kot se je začel se je koncert tudi končal, le da so se v zaključku pevcem in pevkam priključili tudi inštrumentalisti. In če so nam za začetek zapeli ”Uspavanko za pravljice”, so nam na koncu zapeli ”Happy Xmas”. Takoj za pevci je bil na vrsti Orffov orkester, ki je navdušil zbrane in nato navdušenja ni bilo konca iz nastopa do nastopa.

Skladbe so učenci izvajali na klavir, violončelo, klarinet, flavto, kontrabas, violino, harmoniko in saksofon. Ker je Tuba evfonij ansambel ostal brez dirigenta je namesto njega vskočil Božiček, seveda pod pogojem, da zaigrajo njegovo himno. In so jo ”Cin cin cin zvončki pojejo” se je zaslišalo v dvorani in ritem smo še poudarili s ploskanjem.

Pred zaključkom še beseda ali dve ravnateljice Andreje Humar in skupno voščilo pevcev inštrumentalistov ter ravnateljice: ”Srečno 2024”. Smrečica na koncu koncerta ni bila več žalostna, saj so jo okrasile palčice Viktorija, Jerca in Iza. Za programski list je poskrbela Kristina Fale. Organizacija koncerta je bila tako kot lani v rokah  Ane Novak in učiteljev godal.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi