Preverite, kaj se dogaja avgusta v vaši bližini

V Domžalah bo tudi avgusta na voljo bogat izbor kulturnih dogodkov. Vstopamo v obdobje, ko se poletni utrip preveša v jesensko sezono, kar prinaša svežo energijo in številne priložnosti za kulturno obogatitev. Vabljeni k branju članka, v katerem vam predstavljamo nekatere izmed pomembnejših kulturnih dogodkov, ki jih nikakor ne smete zamuditi.

Mestni kino Domžale

Med poletnimi počitnicami ste ob torkih in četrtkih ob 10. uri vabljeni na projekcije filmov, namenjenih najmlajšim. Program je skrbno izbran, da bi otrokom ponudil kakovostno filmsko izkušnjo, ki je hkrati zabavna in poučna. Po torkovih projekcijah se bo zabava nadaljevala z raznolikimi družabnimi igrami, ki spodbujajo sodelovanje, smeh in nove prijateljske vezi. Četrtki pa bodo še posebej ustvarjalno obarvani, saj bodo otroci po ogledu filma lahko sodelovali v zanimivih tematskih delavnicah, kjer bodo preko igre in ustvarjanja razvijali svoje talente ter domišljijo. Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da svojim otrokom ponudite zabavno in hkrati poučno preživljanje poletnih dni.

Grozne srede groze

Avgustovske srede namenjamo grozljivkam, trilerjem in slasherjem, zaradi katerih vam bo zaledenela kri in vas bo popadel občutek groze. Pridite, če si upate …

Arboretum Volčji Potok

Filmski večeri v Arboretumu

Poleti bomo filme gledali v Arboretumu. Že šesto leto zapored bomo v soorganizaciji Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, Mestnega kina Domžale in Arboretuma Volčji Potok izvedli tradicionalne filmske večere.

V kar 18 poletnih večerih, vsak četrtek, petek in soboto od 18. julija do 27. avgusta, bomo imeli priložnost uživati v sproščenem filmskem vzdušju na prostem, pod zvezdnim nebom. Filmske večere bomo otvorili s premierno in brezplačno projekcijo slovenske filmske klasike Sreča na vrvici, ki bo zagotovo navdušila tako mlajše kot starejše gledalce. V nadaljevanju nas čaka bogat program, ki vključuje vrsto predpremier, posebnih projekcij in zanimivih spremljevalnih dogodkov, med katerimi bo tudi zdaj že tradicionalen sejem plakatov.

Več informacij na: https://www.kd-domzale.si/filmski-veceri-v-arboretumu.html.

četrtek, 1. avgust ob 21.00: Zbornica

Idealistična mlada učiteljica je ravno začela svojo prvo službo. Ko se na šoli zgodi niz tatvin, za katere osumijo enega njenih učencev, se odloči, da bo zadevi prišla do dna … Film je bil nominiran za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev.

petek, 2. avgust ob 21.00: Twister 2

Posodobljena različica filma Twister iz 1996, ki spremlja lovca na nevihte, ki tvegata svoja življenja, da bi preizkusila eksperimentalni sistem za opozarjanje na vreme.

sobota, 3. avgust ob 21.00: Pelji me na luno

Vesoljska agencija NASA za izboljšanje javne podobe najame marketinško mojstrico Kelly Jones, kar pa močno zmede vodjo izstrelitve misije na luno … med njima pa začnejo leteti tudi iskrice.

četrtek, 8. avgust ob 19.00: Sejem plakatov

Poleti v Mestnem kinu Domžale počistimo arhiv filmskih plakatov in jih damo brezplačno na voljo filmoljubom – kdor prvi pride, prvi melje!

četrtek, 8. avgust ob 21.00: Mala poredna pisma

Ko prebivalci mesta Littlehampton na jugu Anglije začnejo prejemati pisma, polna najbolj smešnih obscenosti in žaljivk, policisti obtožijo radoživo irsko priseljenko Rose. Ampak nekaj je sumljivega, zato se skupina žensk odloči stvari priti do dna. Ena boljših komedij zadnjega leta.

petek, 9. avgust ob 21.00: Konča se z nama

Film, prirejen po svetovni uspešnici Colleen Hoover, spremlja Lily, ki premaga travmatično otroštvo in se poda v novo življenje. Naključno srečanje z nevrokirurgom sproži intenzivno razmerje, toda Lily začne v njem videti vzorce, ki jo spominjajo na odnos njenih staršev.

sobota, 10. avgust ob 21.00: Jaz, baraba 4

Po sedmih letih se vrača eden najljubših superzlobnežev Gru, ki je postal agent Lige proti zlobnežem, kot vedno pa ga zvesto spremljajo njegovi Minioni.

četrtek, 15. avgust ob 20.30: Klub čudežev

V malem irskem mestecu Ballygar ima skupina žensk samo ene sanje – izkusiti malce svobode s tem, da bodo na cerkvenem pevskem tekmovanju zadele vstopnice za pot v francosko romarsko mesto Lourdes.

petek, 16. avgust ob 20.30: Kakšno življenje!

Samotarja srednjih let iz Rima se preselita na nonino kmetijo v Furlaniji, kjer se nespretno lotita kmetovanja in skušata navezati stik z domačini. Toplo komedijo o pravem prijateljstvu je režiral igralec Giuseppe Battison.

sobota, 17. avgust ob 20.30: Anselm

Wim Wenders nas odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov.

četrtek, 22. avgust ob 20.30: Odrešitev za začetnike
domžalska premiera in filmski pogovor z ekipo filma

V navidez popolno družino vstopi mladi neznanec Julien in poruši občutljivo ravnovesje družinske dinamike. Skozi pokanje skrbno varovane družinske fasade se razkrije komična disfunkcionalnost odnosov Aleksandra, Olivije in njune najstniške hčerke Agate.

petek, 23. avgust ob 20.30: Severnjaška uteha

Skupina ljudi z vseh vetrov se udeležuje tečajev, ki naj bi jih ozdravili strahu pred letenjem, nato pa njihov prvi skupni let sledi najslabšemu možnemu scenariju, saj obtičijo na zasneženi Islandiji.

sobota, 24. avgust ob 20.30: Jaz, baraba 4

Po sedmih letih se vrača eden najljubših superzlobnežev Gru, ki je postal agent Lige proti zlobnežem, kot vedno pa ga zvesto spremljajo njegovi Minioni.

Kino Kamfest, Kamnik

Mestni kino Domžale se za nekaj dni v avgustu tradicionalno preseli nekaj kilometrov severneje, na naš partnerski festival Kamfest, kjer že vrsto let skrbimo za filmski program na različnih lokacijah. Letos bodo projekcije Kina Kamfest ponovno v samostanu Mekinje: raznolik in bogat filmski program za mogočnim starodavnim zidovjem.

nedelja, 11. avgust ob 21.00: Gepack

V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Razkrije se nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo in zvestobo.

ponedeljek, 12. avgust ob 21.00: Popolni dnevi

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith, Nine Simone in drugih, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

torek, 13. avgust ob 21.00: Rdeče nebo

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi, ki je Christianu Petzoldu (Phoenix (2014), Undine (2020)) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

sreda, 14. avgust ob 21.00: Fant in čaplja

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Kino iz kovčka, domžalske krajevne skupnosti

Mestni kino Domžale na potepu po okoliških krajevnih skupnostih.

Predvajali bodo navdihujoč družinski film Milosti polni, ki govori o nogometu, nunah in predrzno navihani enajsterici, poln humorja, topline in srčne predanosti.

  • torek, 27. avgust ob 20.00 / Krajevna skupnost Simona Jenka, Študa
  • sreda, 28. avgust ob 20.00 / Krajevna skupnost Krtina
  • četrtek, 29. avgust ob 20.00 / Krajevna skupnost Dob
  • petek, 30. avgust ob 20.00 / Krajevna skupnost Vir
  • sobota, 31. avgust ob 20.00 / Krajevna skupnost Dragomelj

Slamnikarski muzej

Vabljeni tudi v Slamnikarski muzej, ki je odprt od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure. V muzeju je na ogled stalna razstava 300 let slamnikarstva na Domžalskem.

Preden se ponovno potopimo v vsakodnevne obveznosti šolskega leta in službe, si vzemite čas, da izkoristite še zadnje dni poletja. Privoščite si oddih od rutine in si polepšajte te tople dni z obiskom številnih dogodkov, ki se odvijajo v vaši bližini.

Nina Orehek, KD Domžale, Foto: Arboretum

Tagi