O znamenitih z Boštjanom Gorencem, pravljica, Jezikovna delavnica, Igračarije, na Valovih besed …

e-dogodki v Knjižnici Domžale

Počasi, a vztrajno vstopamo v praznični mesec. Tudi v decembru v Knjižnici Domžale pripravljamo e-dogodke za otroke in odrasle.

Preden pa čisto zares vstopimo v zadnji mesec v letu, vas danes vabimo k poslušanje e-pravljice Nekoč nekje, … z Laro: Zajčkova hišica. Ob 19.00 nas na FB strani Knjižnice Domžale čakajo nova Pomenkovanja s Pižamo – danes se bo Boštjan Gorenc o Znamenitnih pogovarjal z Žigo X. Gombačem in Jako Vukotičem. V strip sta avtor in ilustrator prelila tridesetih kratkih življenjepisov znamenitih Slovenk in Slovencev. Med drugim sta njihova življenja duhovito zabelila … Primerno tudi za osnovnošolce!

V torek vas bodo na spletni strani knjižnice čakale nove zabavne miselne igre za vse starosti. Če ste spregledali kvize, sestavljanke, labirinte, uganke in ostale zagonetke preteklega tedna, jih najdete tukaj.

Skupaj razmigajmo možgančke! Prav tako vas v torek čaka nagovor Jureta Gubanca, prevajalca knjige Postani sam svoj mehanik hrbta in soustanovitelja kineziološkega centra KinVital – za vas je prikazal tudi eno izmed mnogih vaj, s katero lahko skrbite za mišice hrbta in boljšo držo. Ob tem ne pozabimo, da vas v Knjižnici Domžale ob vhodu čakajo tudi knjige, ki jih priporočamo za sodelovanje v Športni bralni znački.

Vašo družbo zelo pogrešamo tudi na naših ustvarjalnih delavnicah. Ker se ne moremo srečati, vas vsako sredo vabimo k gledanju Igračarij in k izdelavi igrač. V tem tednu bomo Pričarali sneg. Če vas že zdaj srbijo prsti, si poglejte delavnico preteklega tedna, ko smo ustvarili Hobotnico.

Ob 17.00 vas v sodelovanju z Jezikovno zadrugo Soglasnik vabimo k Jezikovni čajanki – brezplačni jezikovni delavnici za lažje razumevanje besedil. Obvezna je predhodna prijava. Toplo vabljeni na pitje jezikovnega čaja.

Ob 19.00 pa se bomo s Katarino in Rokom Hočevarjem v živo podali na pot po Peruju in Ekvadorju.

V četrtek je za najmlajše na vrsti pravljična urica, kjer bomo skupaj vstopili v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj. Naša pravljičarka nam bo pričarala zgodbo iz bogate zakladnice ljudskih pravljic, nato pa bomo skupaj ustvarjali. V tem tednu nas čaka ruska ljudska pravljica Rokavička. Ste pretekli teden ujeli slovensko ljudsko, O dečku, ki je imel rad oblake?

Ob četrtkih za vas pripravljamo tudi predstavitev digitalnih zgodb V vetru spominov. V tem tednu je na vrsti Kolodvorska cesta v Domžalah. Ne zamudite!

Tik pred koncem tedna nas čakajo Igrarije. Vas zanima, kaj nas čaka ta petek? Miška v hiško. Ne spreglejte petkovega druženja, pridružite se nam.

Pošljite nam fotografije izdelkov vaših otrok z vseh e-dogodkov na elektronski naslov: prireditve@dom.sik.si

Vsak petek v času epidemije pa starše čaka #treningmožganov. Mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji, je pripravila e-predavanja, ki potekajo preko aplikacije ZOOM. Orodja, metode in pristope razmišljanja bomo spoznavali in vadili po knjigi Naučite svojega otroka razmišljati.

Ob sobotah pa se prepustite toku izbranih besed, fotografije in glasbe. Na valovih besed vstopite v čudoviti svet besed in se predajte izbranim odlomkom ali mislim iz knjig.

Pridružite se nam in spremljate spletno stran Knjižnice Domžale in družbena omrežja, kjer najdete vse aktualne informacije!

Knjižnica Domžale

Tagi