Napev – Odsev – območno srečanje poustvarjalcev glasbenega izročila Slovenije

V petek, 22. septembra, se je v prijetnem ambientu Slamnikarskega muzeja v Domžalah odvilo območno srečanje poustvarjalcev glasbenega izročila Slovenije. Srečanje je organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Domžale.

Namen revije je predstaviti (po)ustvarjalnost vokalnih, inštrumentalnih in vokalno-inštrumentalnih zasedb in tako spodbujati kakovostno kulturno delo in razvoj ljubiteljskih poustvarjalcev glasbenega izročila.

Po uvodnih besedah povezovalke Ajde Sokler je zbrane obiskovalce in nastopajoče pozdravila vodja JSKD OI Domžale Klavdija Gregorin Štiftar.

Na srečanju se je predstavilo devet zasedb; sedem iz domače OI Domžale in po ena zasedba iz OI Kamnik in OI Radovljica. Nastopili so citrarska skupina Notice, Tone Malenšek in Majda Novak, Tercet Folklornega društva Groblje, Pevska skupina Društva Šola zdravja, vokalna skupina Muze, Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar, Šuštarji, Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš in Ljudski pevci iz Tuhinjske doline. Srečanje je strokovno spremljal Klemen Bojanovič.

Občinstvo je dvorano napolnilo do zadnjega kotička in skupaj z nastopajočimi ustvarilo čudovito vzdušje.

Besedilo: JSKD OI Domžale; Foto: Rok Majhenič

Tagi