Naj domači glas seže daleč v vas

Pod tem naslovom je v soboto, 1. junija, potekal letni koncert MoPZ Šmarje-Sap pod šmarsko lipo. Na koncertu so pod taktirko zborovodkinje Polone Kopač Trontelj v prvem delu zapeli venček ljudskih pesmi.

Kot gost, so nastopili fantje in možje komornega pevskega zbora Čebelarske zveze Slovenije. Ti so pod taktirko Jasne Ferme zapeli Pomladi v pozdrav, Roj in Ona diši po pomladi. Čeprav vreme ni bilo ravno pomladno, je zdržalo brez dežja ravno toliko časa, da so koncert izpeljali do konca.

Prisluhnili smo domačim pevcem, ki so v tem sklopu prepevali priredbe Avsenikovih pesmi, ter na koncu še pesem Slapov Ne reci nikdar. Nekatere ob spremljavi na harmoniko Jakoba Kastelica.

To pa še ni bil konce, saj sta oba zbora skupaj zapela še Gozdovi v mesečini in Čebelar, nato pa vsi skupaj,  pevci in občinstvo, še Prijatelji, ostanimo prijatelji.

Prijetno druženje so nadaljevali v kulturnem domu, kjer je koncert dobil še sedmi, osmi in deveti sklop nadaljevanja. Ob dobri kapljici ne sme manjkati pesem.

V letu 2024 MoPZ Šmarje-Sap obeležuje 77 let neprekinjenega delovanja in prav verjetno je, da bodo v ta namen izvedli še kakšen koncert do konca leta.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi