Na oddih v hotel Pri belem konjičku

Teden dni nazaj je v Poletnem gledališču Studenec premiero doživela domača gledališka predstava Pri belem konjičku. Veseloigra s petjem bo v več ponovitvah, ki se bodo zvrstile do 20. avgusta, razveselila ljubitelje ljudske dramatike, še posebno vse, ki imajo radi petje, tega v predstavi ob živi spremljavi glasbenikov ne manjka. Prav tako bodo obiskovalci lahko uživali v ljubezenski zgodbi, ki se zapleta in se na koncu primerno razplete, kot se za takšne predstave spodobi.

Po letu dni premora, je na odru Poletnega gledališča Studenec premiero doživela domača osrednja gledališka predstava, veseloigra s petjem Pri belem konjičku, ki jo je režiral Lojze Stražar, duša in motor studenškega gledališča. Predstava bo do 20. avgusta doživela še deset ponovitev.

Veseloigro s petjem Pri belem konjičku sta napisala Oskar Blumenthal in Gustav Kadelburg, dramsko besedilo pa je po besedah režiserja predstave Lojzeta Stražarja, iz nemškega jezika v slovenščino prevedel Josip Mazi, doma iz Žirov na Gorenjskem. Komična predstava je bila v preteklosti večkrat uprizorjena. Izvajala so jo tako poklicna gledališča kot manjši odri, da je le bila gledališka skupina dovolj številčna in močna za tako množično in sorazmerno zahtevno predstavo. “V predstavo smo vključili več solističnih in zborovskih vložkov, besedila pesmi so napisana na novo in so delo Bernarda Miklavca, uglasbil jih je Slavko Avsenik ml., je povedal Stražar.

Studenška priredba veseloigre postavlja dogajanje v prelepi Bohinj. “Lastnica hotela Meta Klinar je vdova in nadvse primerna za ženitev, nenazadnje bi potrebovala pomoč pri zahtevnem vodenju poslov. Nabralo se je že kar nekaj snubcev, a jih je zavrnila, saj njeno srce hrepeni po postavnem in prikupnem advokatu dr. Kovaču, ki že več let prihaja na počitniški oddih v Metin hotel. Več pa ne smemo povedati, razplet bodo obiskovalci videli na našem odru. Veseloigra s petjem bo razveselila ljubitelje ljudske dramatike, še posebno vse, ki imajo radi petje, tega v predstavi ob živi spremljavi glasbenikov ne bo manjkalo,” nam je nekaj o vsebini zaupal Stražar in dodal: “Prepričan sem, da bo vsak, ki bo prišel na ogled predstave, užival v ljubezenski zgodbi, ki se zapleta in se na koncu kot se spodobi za takšne predstave, tudi spodoben razplet.”

V glavnih vlogah nastopajo priznani pevci in igralci Pia Brodnik, Jure Sešek, Marjan Bunič, Špela Prenar,  Nadia Ternifi, Jože Vunšek, Tina Debevec, Gregor Ravnik in številni drugi, ter zbor pod vodstvom zborovodje Karla Leskovca, sestavljen iz okoliških pevk in pevcev ter članov in članic kamniškega zbora Šutna. V predstavi nastopa okoli petdeset igralcev in igralk.

Predstave si lahko ogledate v petek, 30. julija, soboto, 31. julija, nedeljo, 1. avgusta, četrtek, 5. avgusta, petek, 6. avgusta, soboto, 7. avgusta, četrtek, 12. avgusta, petek, 13. avgusta, nedeljo, 15. avgusta, in petek, 20. avgusta. Vse predstave se bodo pričele ob 21. uri.

Več o predstavi si lahko preberete na povezavi tukaj, kjer lahko opravite tudi rezervacijo vstopnic. Te je možno rezervirati tudi preko telefona: 051 61 61 51 (Marjana) in 051 61 41 41 (Urša).

Prevzem vstopnice |
Na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve od 19.30 dalje.

Miha Ulčar; Foto: Uroš Zagožen; Video: HDV Studio/domžalec.si

Komentarji uporabnikov
Tagi