Na gradu Tuštanj zazvenela dobrodelna poletna noč z Limbarjem

Kulturno izobraževalno društvo Limbar Moravče je z gosti pripravilo odlično in dobro obiskano Poletno noč z Limbarji, ki je v atriju gradu Tuštanj potekala v nedeljo, 27. avgusta 2023. Zbrani prostovoljni prispevki so bili namenjeni družini Nakrst – Kosmač iz Ljubnega ob Savinji, ki je v poplavi izgubila vse svoje imetje.

Dobrodelnega koncerta se je udeležilo veliko ljubiteljev narodnozabavne in zabavne glasbe ter dalmatinskega melosa. Poleg obiskovalcev od blizu in daleč, so se dobrodelnega koncerta udeležili tudi župan Občine Moravče dr. Milan Balažic, evropska poslanka Ljudmila Novak, župnik Župnije Moravče in Peče Kancijan Čižman, župnik Župnije Brdo, Zlato Polje, Krašnja in Češnjice Bernard Rožman. Med posebnimi gosti pa sta bila tudi Primož in Janja Nakrst – Kosmač iz Ljubnega ob Savinji, za katera je potekal dobrodelni koncert.

Odličen dobrodelni koncert, ki je ogrel dlani vsem obiskovalcem, je ponudil bogat glasbeni repertoar, ki je vseboval narodnozabavno in zabavno glasbo ter dalmatinski melos, ki je pobožal dušo vsem zbranim.

Za dobro vzdušje in odlično glasbo so poskrbeli Komorni zbor Limbar in njihov hišni ansambel Limbend, Klapa Sidro, Grajski oktet in Raubarji. Program je povezoval Marjan Bunič. Koncert so podrli SAZAS, grad Tuštanj, poslanska skupina v evropskem parlamentu ELS – Ljudmila Novak, Zalteh. Izkupiček od prodanega piva pa je prispevala tudi pivovarna Ceneta Pirnata iz Lukovice.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi