Letni koncert godalnega oddelka Glasbene šole Domžale

Tomčeva dvorana v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je bila v sredo, 17. aprila, polna do zadnjega kotička, saj so v njej nastopili učenci godalnega oddelka.

Tokrat je mesto povezovalke prevzela učenka violine Ema Juteršek in odlično izpeljala svojo vlogo. Sicer pravimo, da na mladih svet stoji, ampak jim moramo ponuditi priložnost in z veseljem nam pokažejo svoje skrite talente.

Dobro znani godalni orkester je tokrat dobil mlajšega bratca, no ne ravno mlajšega bratca ampak Mali godalni orkester, ki so ga sestavljali učenci nižjih razredov godal. Yana in Vita sta nas z igranjem na violino navdušili z izvedbo primorske skladbe Dopaši in tržaške skladbe Sto ljudi. Iris je ob spremljavi Neže Zupan na klavirju, zaigrala na violino skladbo Žoga ne uboga. Avguštin je z violončelom zaigral Beethovnov Kontradance, Sarabanda pa je naslov Tartinijeve skladbe, ki jo je na violino zaigrala Kaja. Skladbo z naslovom Punčka sanja, so zaigrali Maja, Dora, Iviana, Lovro, Maša, Mia, in Jaka – vsi so učenci prvega razreda violine. Brino je na kitaro spremljala Katarina, zaigrali sta Sonatino za violino in kitaro. Na poti sicer ni bila Ana je naslov skladbe, ki jo je zaigrala na violino Kaja in jo je napisal Kabelevski. Sara je zaigrala Andantino avtorja Hačaturjana, Nola, Ronja, Lučka, Luka, Marija, Iviana Brina, Julija, Lavra Kaja, Jernej in Doroteja pa so na violino zaigrali Koračnico. S slednjo so prikorakali na oder in z njega ter razveselili tudi avtorico skladbe, Nežo Zupan.

Malo več prostora na odru sta potrebovala Jaka in Andrej, saj sta na kontrabas zaigrala Marinovičev Boogie, medtem, ko je Katarina (za violončelo je potrebovala nekoliko manj prostora), zaigrala Rubinšteinovo skladbo Melodije. Andrej in Ajda sta nas popeljala v višave z Šostakovičevim Preludijem. Navdušenju kar ni bilo konca saj so v enakem slogu nadaljevali Julija in Nola z Gavoto ter Karolina in Ajda z Šostakovičevim Valčkom. Igračke – zanimiv naslov pesmi pod katero se je podpisal Tomaž Habe, so na violine zaigrali Gaja, Ajda, Karolina, Andrej, Pija, Julija, Ema, Neža, Larisa, Sofija in Aljaž. Andrej se nam je predstavil še z Dvorakovo Romantično skladbo, ki jo je zaigral na violino. Pav tako je na violino Gaja zaigrala Juvanovo sladbo Seviljana,  Aljaž pa je na violončelo zaigral Mendelssohnovo skladbo Brez besed. Gledalci so ostali besed in nastop nagradili z močnim aplavzom. Sledil je nastop Godalnega orkestra, pod vodstvom Mojce Batič so zaigrali skladbo Kaj ti je deklica.

Letni koncert se je bližal koncu, čeprav bi lahko še kar sedeli in poslušali izvrstne izvedbe. Z veseljem smo prisluhnili še o izjemnih uspehih mladih glasbenikov na različnih tekmovanjih doma in v tujini: Katarina Kolar, Aljaž Juteršek, Ajda Kokalj, Sara Urbanija, Kaja Boštjančič, Larisa Potočan in Gaja Čebelič so tisti, ki so izstopali na tem področju. Andrej Martin Trpin je uspešno opravil preizkuse za srednjo glasbeno šolo na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Na koncu je publika vse nastopajoče in udeležence nagradila z velikim in glasnim aplavzom.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi