Lepo je biti mama – utrinki z jubilejne 30. prireditve ob materinskem dnevu

Župnijska Karitas Domžale je v sredo, 22. marca 2023, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale priredila jubilejno 30. prireditev ob materinskem dnevu z naslovom “Lepo je biti mama”. Letošnji materinski praznik so obeležili z nastopi otrok, ki so na svojevrsten način s pestrim kulturnim programom pokazali, kako pomembno vlogo imajo mame zanje, za Cerkev in za celotno družbo.

Otroci si želijo, da bi bil naš svet lepši, da bi se imeli ljudje radi in bi bilo manj trpljenja. In prav otroci so tisti, ki bodo gradili prihodnost. Prihodnost pa se začne danes – z zgledom krščanskega življenja in oporo v družini, bodo lahko odrasli v ljudi, ki bodo spreminjali svet na bolje. Zgled za vzgojo in brezpogojno ljubezen daje vsem staršem, še posebej pa materam, nebeška mati Marija, katere ljubezen nikoli na usahne.

Na prireditvi so sodelovali otroci vrtca Dominik Savio – Karitas Domžale, otroci osnovnih šol Domžale, Roje in Venclja Perka, učenci glasbene šole Domžale, župnijski otroški zbor, domžalske mažoretke in twirlerice, harmonikar Jaka Jereb in družina Zrimšek. Za vezno besedilo je poskrbela Marta Starbek Potočan. Prireditev je režiral Lojze Stražar.

Ob koncu koncerta je zbrane nagovoril mag. Klemen Svetelj, župnik Župnije Domžale ter pohvalil čudovito prireditev, ki so jo pripravili ob materinskem dnevu: »Če bi hoteli z eno besedo povedati o rdeči niti celotnega večera, tega lepega praznovanja materinskega dne, mislim, da bi bila to beseda HVALA. Hvala staršem, ampak starši velikokrat pridejo v tisto kategorijo, ko se zavemo kaj imamo, ko jih nimamo več, ko nas življenje prehiti, zato so otroci nocoj pridodali en delček te hvaležnosti in verjamem, da vam je bilo starši toplo pri srcu. Pa ne mislimo samo na to, kar je bilo danes tukaj. Izkoristimo vse dneve, da se zares staršem zahvalimo, če so še živi. Bogu hvala, da niso še med pokojnimi, zato vedno povejte tisto besedo HVALA. Brez staršev, ne bi bilo nas. Naj bo naša hvaležnost za starše ne samo na jeziku, ampak predvsem v naših srcih.«

Mag. Klemen Svetelj je izkoristil priliko in se zahvalil vsem, ki so pomagali sooblikovati ta lep večer ob materinskem dnevu. Za uspeh prireditve gre najprej iskreno priznanje in zahvala vsem nastopajočim, otrokom otroškega zbora Sončni žarek, domžalskih vrtecev in šol, glasbene šole, njihovim mentorjem, učiteljem in vzgojiteljem.

Zahvala gre tudi župnijski Karitas Domžale, režiserju Stanetu Stražarju, Občini Domžale, Kulturnemu domu Franca Bernika, fotografu Janezu Medvešku in vsem ljudem dobre volje, ki ste kakorkoli pomagali. Drage mame, hvala, ker nam stojite ob strani in nas imate rade!

Pesem za mamo

Ne bom lovila zvezdic – na nebu naj žarijo.
Rož ne bom iskala – kjer so, tam naj cvetijo.
Nič ptičk ne bom prosila, da pesmice bi pele,
naj letajo,kjer hočejo proste in vesele.
Sama bom zapela pesem iz srca, pa bo bolj vesela moja mamica.

(Neža Mauer)

Avtor Miro Pivar, Foto, video: Miro Pivar

Tagi