Kulturno obarvano popoldne v Domu upokojencev Domžale

V sredo, 7. februarja 2024, je bilo v Domu upokojencev v Domžalah prav posebno srečanje, ko so otroci iz OŠ Janka Kersnika, podružnične šole Krašnja obiskali stanovalce. Pod vodstvom učitelja Nejca in učiteljice Andreje so otroci prinesli s seboj glasbo in dobro voljo. S svojimi mladostnimi glasovi so zapeli pesmi, učitelja pa sta jih spremljala na kitari. Ustvarili so čarobno vzdušje, ki je preplavilo prostore doma upokojencev, kitarska spremljava pa je prispevala k prijetni atmosferi, ki je oživila spomine in prebudila čustva.

Otroci so, ne le s petjem, temveč tudi s prijaznimi besedami in gestami, stanovalcem pričarali tople in ljubeče trenutke. Skozi pesmi so obudili spomine na otroška leta ter vzbudili radost in smeh med stanovalci. Njihova prisotnost je bila kot sonce, ki je obsijalo obraz vsakega stanovalca in jim prineslo trenutke sreče in povezanosti.

V Domu so takšni obiski izjemnega pomena, saj prinašajo ne le glasbo, ampak tudi dotik človečnosti in skupnosti. Otroci iz Krašnje so s svojo predanostjo in ljubeznijo do glasbe ustvarili nepozaben dogodek pred našim kulturnim praznikom. Prireditev bo nedvomno ostala v spominu stanovalcev in vseh prisotnih še dolgo časa.

Avtor: Petra Pekolj, dipl.del.ter.;  Foto: Dom upokojencev Domžale

Tagi