Koncert za materinski dan v Lukovici

Tokrat praznik Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan in dan staršev sovpada v veliki teden v katerega smo vstopili s cvetno nedeljo zato se je liturgično praznoval v soboto 23. marca. Prireditve ob počastitvi materinskega dne in dneva staršev pa so bile dan kasneje, ali  na sam praznik. V nedeljo 24. marca so tako mamice in očke s koncertom klape Sidro in otroškega cerkvenega pevskega zbora z inštrumentalisti obdarili župnija Brdo in občinski odbor NSi Lukovica.

Najprej je zbrane pozdravila Mojca Stoschitzky, ki je povedal, da so si letošnje praznovanje zamislili malo drugače. Če so bili v preteklih letih za praznik pogovorni večeri z različnimi gosti bo tokrat spregovorila pesem in sicer slovenska ljudska, popularna in mogoče tudi kakšna dalmatinska se bo našla vmes. Verjetno pa bomo  z veseljem prisluhnili našim najmlajšim, ko iskreno  z iskrico v očeh zapojejo vsem nam. V imenu vseh župnij, kar nekaj jih ima v soupravi je zbrane nagovoril župnik Bernard Rožman in poudaril, da smo v dvorani Antona Martina Slomška, ki se je posvečal in zavzemal za matere, očete in družine. Vsem je zaželel blagoslovljene praznike in obenem izrekel materam za njihov praznik HVALA, ker ste se odločile za življenje.

Nato smo se predali glasbi, ki jo je spretno z rahlim čutom za humor napovedoval Blaž Andrejka in v enem izmed predahov razložil tudi zakaj so klapa. Sicer pa klapa ni le skupina pevcev, ki prepevajo dalmatinske pesmi, ampak tudi skupina ali druščina. In nam je ta druščina zapela ljubezenske pesmi, ljudske in slovenske popularne ter za jagodo na torti dodala še dalmatinski meslos dokler….. Ja do tedaj, ko so na oder prišli pevci združenega otroškega cerkvenega zbora župnije Brdo in Krašnja in navdušili že tako navdušene obiskovalce. Deklamacije o mami seveda so naredile svoje in v dvorani je marsikateri mamici postalo solzno oko. Na koncu so skupaj z klapo in občinstvom zapeli še Dan ljubezni.

Fantje in možje iz klape so mamicam mamam in babicam verjetno se je tudi kakšna teta našla vmes ob prazniku podarili nagelj in besedo hvala. O mamah takšni in drugačni nam največ pove Tone Pavček ki pravi: »Vsaka mama je prava nam dana za srečo in na veselje ter doda mama je ena sama.« Naj bo materinski dan večkrat na leto, saj ko mame več ne bo, bo prepozno.

Avtor: Drago Juteršek, Foto: Drago Juteršek

Tagi