Koncert učencev orgel z gosti v cerkvi sv. Martina v Dobu

Prijeten glasbeni večer

Z besedami pozdrava in dobrimi željami pri muziciranju je na koncu svete maše župnik Jure Ferlež v cerkvi svetega Martina v Dobu pri Domžalah nagovoril tako zbrane v cerkvi kot mlade glasbenike, ki so nastopili na tokratnem koncertu učencev orgel GŠ Domžale z gosti.

Za njim je do besede  prišla tudi mentorica za orgle na GŠ Domžale dr. Veronika Šarec in se zahvalila tako župniku kot župniji Dob, ki jih vedno znova s prijaznim nasmehom in potrpežljivostjo sprejeme ter jim omogoči muziciranje na čudovitih orglah v cerkvi svetega Martina.

Tokrat so se nam predstavili Florjan Oto, Eva Marija, Gregor, še ena Eva, Matevž, Jošt in Klara na orglah ter Beti na oboi in Ajda na flavti. Sicer smo tokrat lahko slišali tudi dueta najprej orgle in oboa, kjer sta skupaj zaigrala Beti in Florjan Oto, ter nato še flavti in orgle z Ajdo in Gregorjem. Prav prijetno jim je bilo prisluhniti, saj lepo dopolnjuje eden inštrument drugega. In če smo že slišali duete, sta nam še Eva in Eva Marija skupaj štiriročno zaigrali še skladbo Žerjav.

Avtorji zaigranih skladb so bili Töpfer, Knecht, Bach, Michel, Arenski, Kellner, Mozart  in Lemmens. Da smo lahko prisluhnili mladim izvajalcem so poleg njihovih talentov zaslužni še njihovi starši in v veliki meri tudi mentorice, ki spodbujajo, da talenti ne zamrejo. In te mentorice so: dr. Veronika Šarec (orgle), dr. Karolina Šantl Zupan (flavta) in Jana Pavli Per (oboa). Po zaslugi zgoraj navedenih je v cerkvi svetega Martina v Dobu minil prijeten glasbeni večer, ki bo ponovno navdušil številne ljubitelje glasbe čez leto dni.

Besedilo in fotografije: DJD     

Tagi