Koncert duhovno ritmične glasbe v Šentvidu pri Lukovici

Ena izmed oblik izražanja je zagotovo glasba, saj z njo lahko povemo marsikaj. Nekomu lahko s pesmijo izrazimo ljubezen, spet drugim zapojemo ali zaigramo ob slovesu s tega sveta in z njo lahko tudi pričujemo za vero.

Na tokratnem koncertu duhovno ritmične glasbe, ki sta ga pripravila Janez Ferlež in Antonio Tkalec v sodelovanju z župnijo Brdo se je prepevalo Bogu v čast in slavo. Številnim znanim pesmim so se pridružile tudi nove iz zadnje zgoščenke, ki jo je izdal Janez Ferlež.

Tokrat sta k sodelovanju povabila poleg Agnes Levanić, ki ju spremlja že vseskozi še bobnarja Roka Capudra in baskitarista Andreja Pušenjaka. Za živahnejše ritme in številčnejšo pevsko zasedbo je poskrbel mladinski pevski zbor župnije Brdo, ki je zapel nekaj pesmi. Tako smo prepevali pesmi kot so: Peter skala, Bog je z nami, Hozana, Rad bi te videl, Zgodi se tvoja volja, Objemi me s plaščem ljubezni, Opogumi me, To ni čas za predajo, Moja molitev in druge.

Kljub temu, da Antonio prihaja iz sosednje Hrvaške in da je bilo v dvorani lepo število mladih s sporazumevanjem ni bilo težav. obiskovalci smo preko pesmi dobili duhovno spodbudo ter sporočilo, naj bomo ali vsaj poskušamo biti boljši. Koncert je bil obenem molitev tako za nas kot za vse, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju. Duhovno glasbeni večer smo zaključili s prijetnim druženjem.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi