Kdo se tam oglaša?

Sobotni dopoldan, 14. maja 2022, je v Slamnikarskem parku v Domžalah minil ob zvokih komornih skupin Godbe Domžale in Domžalskih rogistov. Odvijal se je prvi izmed mnogih planiranih skupnih dogodkov z naslovom “Kdo se tam oglaša?”.

Na skoraj enournem koncertu, ki je potekal v paviljonu Slamnikarskega parka, so se predstavile flavtistke, saksofonisti, trobilni kvintet in tolkalci Godbe Domžale, vmes pa so z lovskimi skladbami krmarili Domžalski rogisti. KD Domžalski rogisti letos praznujejo že 31 letnico svojega obstoja. Pisalo se je namreč leto 1991, ko so nastali Domžalski rogisti. V teh 31 letih je bilo ogromno vaj, nastopov, tekmovanj, vmes se je zamenjalo veliko članov, prevoženih je bilo ogromno kilometrov, tako se je zgodilo veliko lepih in tudi manj lepih trenutkov njihovega obstoja. Njihovo jubilejno leto 2021 se je začelo tam, kjer so morali jeseni 2020 končati. Sredi nedokončanega projekta snemanja njihove prve zgoščenke za lovske Es rogove, ki je končno ugledala luč sveta. Svojo prvo zgoščenko so poimenovali »Jezero Jasna – do praznovanja naše 30. obletnice«. Leta 2021 so prejeli tudi bronasto plaketo Občine Domžale.

Tudi komorne skupine Godbe Domžale so svoje glasbeno delo opravili z odliko. Zaigrala je namreč vsaka skupina posebej s svojimi instrumenti in tako razveselila obiskovalce srečanja.

Domžalski rogisti so se ob koncu zahvalili vsem nastopajočim, vsem solistom ter vsem, ki so pomagali dogodek uresničiti. Posebna zahvala gre Danielu Savniku, ki je prevzel koordinacijo in pripravo dogodka ter Poloni Mežnar za povezovanje le-tega.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi