Katrinas “Knjiga spominov”

V tercetu Katrinas se prepletajo tri ženske. Pevsko in prijateljsko. Druga ob drugi rastejo in tudi preraščajo skupne okvire. Gradijo most, po katerem bi rade pospremile čim več poslušalcev na stran, kjer domujejo igrivost, ljubezen, sočutje in mir. Na koncertu v Kulturnem domu Franca Bernika je tercet Katrinas obiskovalce popeljal skozi žanrsko različne glasbene svetove. Glasbenice verjamejo, da glasba ne pozna meja in da nam omogoča potovanje skozi različne dimenzije prostora in časa ter navdihuje povezovanje na različnih ravneh.

Koncert Katrinas je v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale potekal v soboto, 4. decembra 2021. Katrinas, ki ga sestavlja tercet – Sanja Mlinar Marin, Katarina Habe in Petra Grkman, so prvi del programa izvedle ob klavirski in pevski spremljavi Sanje Mlinar Marin in spremljavi tolkalista Davida Slatineka, drugi del koncerta pa ob spremljavi godalnega kvarteta Feniks, ki ga sestavljajo Vera Magdovska, Kristina Fale, Monika TekavčičEva Grmek ter harfistka Urška Križnik Zupan.

Program, ki so ga izvajale glasbenice z gosti, je zajemal zimzelene melodije, najbolj prepoznavne avtorske skladbe Katrinas, zadnji del programa pa je bil praznično obarvan, saj je tudi oder bil okrašen z veliko novoletno jelko, na kateri so se svetili različni okraski in bunkice. Pomemben del tega koncerta je bil avtorski prispevek Tomaža Habeta.

Koncert je bil posvečen Stanetu Habe, očetu Tomaža Habeta in Katarininemu dedku, ki bi v lanskem letu praznoval stoletnico. Stane Habe je bil domžalska glasbena ikona in je soustvarjal glasbeno dejavnost v domžalski občini.

S koncertom so obiskovalcem pričarali božični duh s spremljavo kraguljčkov, ki so lepo zazveneli v rokah tolkalista Davida Slatineka, zaključili pa so ga vsi izvajalci s skupno Avsenikovo pesmijo »Zvezde na nebu žare«.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video, Miro Pivar

Tagi