Grobeljski folklorniki v Arboretumu zaplesali za Občino Domžale in obiskovalce

Folklorniki Folklornega društva Groblje so v nedeljo, 30. maja 2021, v Arboretumu Volčji Potok zaplesali za obiskovalce in v zahvalo Občini Domžale, da jih podpira pri njihovi plesni folklorni dejavnosti. Folklorniki so za to dobro gesto ujeli prekrasen sončen dan, ko je bilo obiskovalcev veliko, obenem pa se epidemija počasi končuje, kar pomeni, da so se folklorniki ob dveh nastopih na dveh različnih mestih tudi dobro razgibali. Prikazali so folklorne plese, ki jih je s koreografijo postavila umetniška vodja skupine Nevenka Unk Hribovšek.

Dr. Franc Hribovšek, vodja Folkornega društva Groblje je ob tej priložnosti za naš portal povedal, da se Občini Domžale iz vsega srca zahvaljuje za vso finančno in moralno pomoč, ki so ju deležni z njihove strani. Že kar nekaj časa je zaradi novega koronavirusa izredno stanje, zaradi česar jim je odpadel marsikateri nastop, ker pa imajo v pogodbi, da za Občino Domžale plešejo zastonj v zameno za podporo, so se odločili za ta nastop. V zahvalo so se za promocijo Občine Domžale v povorki sprehodili z enega do drugega mesta, kjer so nastopili z domžalsko občinsko zastavo. Na obeh nastopih je tako ponosno plapolala zastava Občine Domžale.

Nastop si je ogledalo kar nekaj obiskovalcev, ki so bili na ogledu tega občudovanja vrednega parka. Ravno te dni veličastno cvetijo grmi sleča v vsej pisani paleti barv. Kar nekaj folklornikov že dolgo ni bilo v tem prečudovitem cvetličnem parku, zato so si nekateri po nastopu vzeli tudi čas za ogled tega prekrasnega botaničnega vrta. Folklorniki so zato hvaležni tudi vodstvu Arboretuma Volčji Potok, da so jim z brezplačnimi vstopnicami omogočili nastop za Občino Domžale. S tem pa so razveselili tudi številne obiskovalce, ki so si ogledali njihov nastop. Ob koncu drugega nastopa je predsednik Folklornega društva Groblje dr. Franc Hribovšek novopečeni Abrahamovki Metki za jubilej podaril lep šopek. Čestitke tudi z naše strani.

Grobeljski folkorniki se zahvaljujejo vsem, ki jih podpirate in jih spremljate na njihovih nastopih.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi