Glasbena šola Polton na poti proti jubilejnemu letu

V soboto, 3. junija 2023, so v dvorani Kulturnega doma Janka Kersnika v Lukovici na 9. zaključnem koncertu nastopile učenke in učenci Glasbene šole Polton, ki je s tem vstopila v jubilejno deseto leto delovanja, saj je bila ustanovljena leta v začetku leta 2014. Seveda z velikim veseljem pričakujemo njihov jubilejni koncert, kajti že tokratni koncert je bil nekaj posebnega.

Program zaključnega koncerta Glasbene šole Polton je povezovala Ana Kveder, ki je predstavila vse nastopajoče in pa tudi obilico dodatnih podrobnosti. Za živahen utrip na odru, pa so zaslužni Tomaž Jemec, Ana Stoschitzky, Maruša Urankar, Dora Dresler in Blaž Pirnat ter seveda nastopajoče učenke in učenci glasbene šole.

Pravijo, da ni veselice brez Golice, zato do sedaj noben koncert Glasbene šole Polton ni minil brez harmonike. Tokrat so nas z njo razveseljevali Val, Jaka, Loty, Pan Ivan, Tevž, Nej, Lara, Lovro, Tevž, Tian, Grega, Manca, Luka, Miha, Klemen, še en Miha, Mark, Ela Lea, Gašper in Valentin. S črno belimi tipkami na klavirju so se igrali in nam zaigrali številne pesmi Stela, Lan, Aleksander, Jerneja, Tajda, Val, Anja, Pia, Klara, Nejc, Patrik, Ela, Valentina, Žan Rafael, Katja in Brina. Na flavto sta nam najprej zaigrali Petri, nato pa še Eva. Nastopajoči učenci so bili v starosti od štirih let dalje. Skladbe, ki so jih izvajali, pa so bile od tistih preprostih, pa vse do zahtevnih del kot je Schumann.

Ob zaključku koncerta so se zahvalili Občini Lukovica za podporo in pomoč, nato pa smo sobotno popoldne sklenili ob domačih dobrotah.  Da so pri Poltonu res glasbeniki od pet do glave, je dokazal Valentin, ki je vzel v roke harmoniko in zaigral nekaj poskočnih, da so marsikoga zasrbele pete. Mogoče pa se ob jubilejnem koncertu v prihodnjem šolskem letu tudi zavrtimo ob zvokih mladih učenk in učencev Glasbene šole Polton.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi