Glasba povezuje

Glasbeno-plesni dogodek OŠ Preserje pri Radomljah v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi je povezal učence glasbenih šol in krajane sosednjih krajevnih skupnosti pod skupno mislijo glasba povezuje.

Na prvi junijski dan so se v Kulturnem domu Radomlje zbrali ljubitelji glasbe in plesa.

Na začetku glasbeno-plesnega druženja je vse zbrane nagovorila ravnateljica OŠ Preserje pri Radomljah, Jasna Korbar, in čas je bil, da smo zaslišali zvok glasbe. Obiskovalci so lahko začutili navdušenje in se prepustili različnim ritmom in melodijam.

Na odru kulturnega doma je Vesna Borštnar zaigrala na kljunasto flavto, Mark Mlakar, Hana Beović, Maks Beović in Filip Pavlin na klavir, Andrej Martin Trpin na violino ter Florjan Oto Sajovic na harmoniko. Z močnim glasom nas je presenetila Tara Ipavec, ki je zapela pesem Flowers – Miley Cyrus.

Predstavile so tudi učenke Baletne šole Ana, katere ustanoviteljica ter umetniška in pedagoška vodja je Ana Trojnar. Učenke mlajšega oddelka, baletne pripravnice 1, so se predstavile kot cvetovi in grmički Hortenzije na glasbo Petra Iljiča Čajkovskega iz baleta Hrestač. Baletne pripravnice 2 so zaplesale živahen ples Lilij na glasbo skladatelja Lea Minkusa iz baleta Don Kihot.

Ritmične gimnastičarke Eva Marinšek, Tajda Vidic, Gaja Vidic, Kaja Kovič, Anja Dolničar so popestrile vzdušje s plesom Pirati s Karibov.

Ob učencih okoliških glasbenih šol so nastopile tudi predstavnice sosednjih krajevnih skupnosti. Dušo so nam z vokalno izvedbo pesmi Pustite nam ta svet pobožale Ines Kern, Petra Grkman in Vesna Forte.

Prečudovit glasbeno-plesni večer pa se je zaključil z Variacijo za flavto bivših učenk OŠ Preserje pri Radomljah Uršule Jašovec na klavirju in Andreje Marčun na flavti.

Dogodek so povezovali David Novšak, Taja Jerina in Rubi Ramšak.

Avtor: Renata Špoljar; Foto: Branka Timpran

Tagi