e-PREŠERNO – Spletni koncert učencev Glasbene šole Domžale

Glasbena šola Domžale v letošnjem šolskem letu skrbi za glasbeno kulturno vzgojo 579 mladih nadobudnih glasbenikov. V teh čudnih časih, ko so naši učenci na eni, učitelji pa na drugi strani virtualnega prostora, je še posebej pomemben razmislek o njihovemu razvoju v čuječe in odprte osebnosti. Njihovo delo je trenutno drugačno, mladim pa vseeno skušajo predati ljubezen do glasbe, odnos do lepote. Tudi in še sploh v teh časih, saj je včasih … glasba edina, ki obriše solzo in pomiri srce. Naj bo njihov koncert ob slovenskem dnevu kulture tudi vam v veselje in uteho.

Spletni koncert “e-PREŠERNO” učencev Glasbene šole Domžale poteka v sklopu praznovanja kulturnega praznika “Živa kultura v Domžalah”, v okviru katerega so v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale v sodelovanju z Občino Domžale pripravili bogat program prireditev, od gledaliških predstav, filmov, razstav, delavnic in pogovorov – za stare in mlade. S svojimi prispevki bodo sodelovali tudi nekateri zunanji izvajalci iz naše občine, kar dokazuje, da je kultura na domžalskem tudi v težkih časih še kako živa. Spletni koncert učencev Glasbene šole Domžale bo za ogled na voljo do ponedeljka, 8. februarja 2021.

V času med četrtkom, 4. februarja in ponedeljkom, 8. februarja, vas čaka na spletnih in družabnih straneh Kulturnega doma, Občine Domžale, Visit Domžale in portala domžalec.si pestra izbira prireditev, ki dokazujejo, da je domžalska kultura še kako živa tudi v času, ko so naše dvorane, galerije in muzeji zaprti.

Vse vsebine so brezplačne, omogočajo pa jih Občina Domžale, Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Mestni kino Domžale in ostali sodelujoči.

Miha Ulčar; Foto, video: Glasbena šola Domžale

 

Tagi